Ce spune Alexandru Rafila despre zvonul că unele familii ar primi bani pentru a spune că cei apropiați au murit de COVID-19

de Claudia Simion    |    10 Iul 2020   •   22:16
Ce spune Alexandru Rafila despre zvonul că unele familii ar primi bani pentru a spune că cei apropiați au murit de COVID-19 Antena 3

În ultima vreme, în spațiul public au circulat zvonuri legate de faptul că bilanțul cazurilor de coronavirus nu este cel real. De asemenea, se spune că sunt familii care ar fi primit bani pentru a accepta ca pe certificatele de deces ale apropiaților să scrie că au murit din cauza infecției cu coronavirus, chiar dacă în realitate nu aceasta ar fi fost cauza.

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a spus că e imposibil ca aceste zvonuri să fie reale.

"E o prostie fiindcă certificatul de deces este completat doar de medic și membrii familiei nu au niciun cuvant de zis. De ce ar mări cineva numărul de morți, când și așa mor mulți oameni?!

Nu cred că o să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi, nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva, dar punctul principal trebuie să fie nu numărul de cazuri diagnosticate ci cazurile grave care au nevoie de terapie intensivă și care încalcă spitalele", a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Coronavirus în România: Peste 550 de cazuri zilnice în ultima perioadă

Este a treia zi când cazurile de coronavirus din țara noastră cresc cu peste 500. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 592 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.847 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

 
Parteneri
x close