Antena 3 Coronavirus Cele 3 semne discrete care arată prezența coronavirusului în organism

Cele 3 semne discrete care arată prezența coronavirusului în organism

de L.D.    |    02 Apr 2020   •   13:38
Cele 3 semne discrete care arată prezența coronavirusului în organism
Sursa foto: Hepta

Medicii avertizează încă de când a început epidemia de coronavirus că, cele 3 simptome după care recunoaștem infecția sunt febra, tusea seacă și dificultățile de respirație. Pe lângă acestea, medicii spun că pacienții pot prezenta manifestări gastroenterologice, pierderea mirosului și a gustului și ochi iritați.

Sunt multe cazuri însă în care, în ciuda simptomatologiei prezente, rezultatul primului test iese negativ. Ceea ce prezintă un adevărat pericol, deoarece, persoanele în cauză, nu se vor izola și vor răspândi virusul tuturor celor cu care intră în contact. 

Medicii au descoperit însă 3 semne discrete care pot anunța prezența coronavirusului înainte ca starea de sănătate să fie puternic afectată. Aceștia sunt de părere că cele 3, luate împreună, sunt semnale puternice ale sindromului respirator acut sever și pot interveni la timp, astfel încât plămânii să nu fie puternic deteriorați. 

Cercetătorii din New York au făcut descoperirea analizând rapoartele medicale a 53 de pacienți spitalizați în Wenzhou, China. Majoritatea participanților la studiu aveau între 30 și 40 de ani și erau, în mare parte, bărbați. 

Megan Cofee, doctor în boli infecțioase și autorul acestui studiu a declarat că a efectuat studiul pentru a ajuta medicii să își dea seama care dintre pacienții cu simptome ușoare vor dezvolta, până la urmă, forme grave ale bolii. 

Nivelul crescut al enzimelor hepatice 

Primul factor este creșterea ușoară a unor enzime hepatice numite alaninaminotransferaze (ALT). ALT se găsesc, în mod normal, în celulele ficatului, însă, atunci când acesta este deteriorat sau inflamat,  enzimele sunt eliberate în fluxul sanguin.

Dureri musculare severe 

Mialgia sau durerile musculare severe reprezintă al doilea factor descoperit de oamenii de știință. Mialgia poate include ligamentele, tendoanele, țesuturile moi care leagă musculatura, oasele și organele. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 15% din pacienții infectați au prezentat dureri musculare sau articulare severe. 

Durerile sunt declanșate de niște substanțe numite citokine, pe care organismul le eliberează ca răspuns la infecții. 

Nivelul crescut al hemoglobinei

Al treilea factor este reprezentat de un nivel mare al hemoglobinei, o proteină care transportă oxigenul în sânge. 

În cazul bolnavilor care dezvoltă forme grave, producția de celule roșii crește pentru a compensa nivelurile scăzute de oxigen din sânge din cauza funcției pulmonare precare.

Autorii studiului spun că este obligatoriu ca pacienții să prezinte toate cele trei semne pentru a fi suspecți de a dezvolta sindromul respirator acut sever, scrie thesun.co.uk.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close