
Cercetătorii au ajuns la concluzia că pacienții nu mai erau contagioși la nouă zile după ce au dezvoltat simptome.
”Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor, indicând importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor”, a declarat Muge Cevik, potrivit globalnews.ca.
”La pacienții cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, a adăugat Cevik.
Remdesivir nerecomandat pacienților cu COVID - OMS sfătuiește medicii să administreze altceva bolnavilor: ”Sunt ieftini și disponibili pe cale largă”
Până joi, 19 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 393.851 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 269.590 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.108 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.334 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 9.596 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
Citiți și: Locul care va deveni mai periculos decât litoralul! Specialiști: ”Riscul de infectare va fi uriaș”