Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila: Coronavirusul s-a transmis de la liliac. A ajuns la om printr-o gazdă intermediară

Alexandru Rafila: Coronavirusul s-a transmis de la liliac. A ajuns la om printr-o gazdă intermediară

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că noul coronavirus s-a transmis inițial de la liliac.

Alexandru Rafila: Coronavirusul s-a transmis de la liliac. A ajuns la om printr-o gazdă intermediară
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    05 Mar 2020   •   14:16

Coronavirusul s-a transmis inițial de la liliac, însă a ajuns la om printr-o gazdă intermediară, un animal, a spus, joi, într-o conferință de presă, Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

„Cu siguranță a fost cu transmitere de la animal la om. Studiul arată că a fost de la liliac, dar a mai existat o gazdă intermediară.

Hai să vedem care e gazda intermediară și e foarte important pentru că strategia autorităților de sănătate publică se referă la întreruperea lanțului de transmitere”, a declarat Alexandru Rafila.

Vă amintim că pe teritoriul României au fost confirmate șase cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Informaţii noi despre infecţiile cu coronavirus la nivel naţional

Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt.

Bărbatul a fost externat.

Ceilalți cinci pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

×
Subiecte în articol: liliac coronavirus
Parteneri
Horoscop 24 septembrie 2023. Săgetătorii transformă dușmanul în prieten
x close