Antena 3 CNN Coronavirus Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile

Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile

Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la 4 zile, arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia.

Coronavirusul rezistă în straturile interne ale măștilor de protecție până la patru zile
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    23 Mai 2020   •   09:05

„În țesutul măștii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale până la 4 zile mai târziu" - arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia, publicat în presă.

De asemenea, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute și în medii umede.

„Măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat" - arată studiul.

Avertisment: Pericolul îmbolnăvirilor nu a trecut! Ministrul Sănătății: „Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm”

Potrivit epidemiologului Paolo D'Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supraviețuiește nu înseamnă că transmite boala: dacă există puține particule virale, riscul de infectare este mai redus.

„Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia.

Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți", spune Paolo D'Ancona.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: coronavirus mască
Parteneri
Horoscop 7 iunie 2023. Peştii profită din plin, Balanţele trec testul fidelităţii
x close