Antena 3 Coronavirus Coronavirus se transmite prin vorbire și este mai rău decât Ebola, spun experții

Coronavirus se transmite prin vorbire și este mai rău decât Ebola, spun experții

de L.D.    |    17 Mar 2020   •   12:34
Coronavirus se transmite prin vorbire și este mai rău decât Ebola, spun experții
Sursa foto: pixabay.com

Profesorul Peter Piot, director al Școlii de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, a declarat recent că noul coronavirus se poate transmite doar prin vorbire și este mult mai periculos decât Ebola. Acesta este de părere că, până la Paște, Marea Britanie se va confrunta cu o epidemie gravă de coronavirus.

Ebola necesită o apropiere foarte strânsă pentru a se transmite. Oamenii sunt extrem de speriați de această boală, însă, sincer, este destul de restrânsă”, a declarat microbiologul de renume mondial.

”Însă, pentru că noul coronavirus se transmite pe cale aeriană, asta îl face atât de îngrijorător! Literalmente, te poți infecta doar vorbind cu cineva, ceea ce nu se întâmplă în cazul altor viruși.”, a adăugat acesta. 

Profesorul Piot a fost unul dintre experții care au identificat pentru prima oară Ebola, în anii 70, când lucra la Institutul de Medicină Tropicală din Anvers, Belgia. Boala are o rată medie de mortalitate de 50%, însă în unele focare poate ajunge până la 90%, scrie thesun.co.uk.

Ca o comparație, noul coronavirus are o rată a mortalității de aproximativ 3,4%, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, însă transmiterea este mult mai facilă. Boala este letală în special pentru persoanele în vârstă sau pentru cele cu boli preexistente. 

Tocmai de aceea, profesorul Piot atrage atenția cu privire la protejarea persoanelor în vârstă și a celor cu probleme medicale. 

„Cred că ar trebui să ne gândim cu atenție pe cine vizităm, pe cine primim în vizită chiar și în casele destinate persoanelor în vârstă și în casele de îngrijire”, a spus profesorul. 

"Trebuie să ne gândim și la contactele dintre bunici și copii. Nu știm cât de riscant este, dar asta aș face eu”, a adăugat el.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close