Antena 3 CNN Coronavirus Cum arată mâinile unui cadru medical de la Suceava după 12 ore de muncă

Cum arată mâinile unui cadru medical de la Suceava după 12 ore de muncă

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Suceava fac eforturi uriașe pentru a avea grijă de pacienții infectați cu coronavirus.

Cum arată mâinile unui cadru medical de la Suceava după 12 ore de muncă
Sursa foto: Libertatea
10 Apr 2020   •   21:42

Lucrează în ture de 12 ore, poartă combinezon, pe deasupra costumului, poartă capelină, mască de protecție și trei rânduri de mănuși.

Multe cadre didactice au renunțat la activitate, altele au fost confirmate cu coronavirus și nu mai pot veni la serviciu, iar cele care au rămas sunt nevoite să lucreze 12 ore, în loc de 6 sau 8.

”Ăștia care am rămas facem 12 ore. Suntem pe front, că ceilalți nu sunt disponibili. ”Un program mai scurt ne dorim, să nu stăm 12 ore. E infernal. Eu, dacă vin la serviciu pe o tură de 12 ore, trebuie să vin cu două costume de infirmieră sau de asistentă, două perechi de chiloți, două perechi de sutiene. Trebuie să vin cu o pungă de haine cu mine.

După jumătate de oră, încep să curgă sudorile. Eu, când mă dezbrac la final, curge apă din costum.Nu se dau costume în plus la toată lumea. Standard e un costum pe zi. Dacă ar fi un program mai scurt, nu am ieși cu mâinile alea”, a povestit o asistentă pentru Libertatea.


 

×
Subiecte în articol: Suceava cadre medicale
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close