Antena 3 Coronavirus Cum și cu ce spălăm alimentele pentru a ne feri de coronavirus

Cum și cu ce spălăm alimentele pentru a ne feri de coronavirus

de L.D.    |    27 Mar 2020   •   13:32
Cum și cu ce spălăm alimentele pentru a ne feri de coronavirus
Sursa foto: pixabay.com

Experții în siguranța alimentelor dau avertizări cu privire la măsurile de siguranță suplimentare pe care ar trebui să le luăm în plină criză generată de pandemia de coronavirus.

Părerile experților în siguranța alimentelor sunt împărțite. Unii cred că cea mai sigură măsură  de a igieniza alimentele este folosirea unei soluții diluate, preparată dintr-o linguriță de clor la un litru de apă, cu care să stropim de la distanță mare alimentele, înainte să le lăsăm să se usuce și să le consumăm.

Alții, sunt de părere că acest lucru nu este necesar și poate fi chiar dăunător.

”Este puțin probabil să te infectezi cu coronavirus doar de pe alimente”, spune doctorul Tamika Sims, director al departamentului de Comunicări în Tehnologie Alimentară, din cadrul Consiliului Internațional de Informații Alimentare.

”Într-adevăr, poate exista riscul transmiterii virusului în cazul în care cineva a tușit sau a strănutat deasupra produselor cu doar câteva ore înainte ca dumneavoastră să îl consumați, însă șansele sunt foarte mici” a declarat Sims, doctor în virusologie și imunologie. 

Potrivit acestuia, clorul sau detergentul nu ar trebui folosite niciodată la curățarea alimentelor: 

”Clorul nu este făcut să fie folosit la curățarea alimentelor! Înghițirea acestei substanțe poate avea urmări majore asupra organismul”, a declarat acesta. 

”Clorul afectează plămânii, irită ochii, pielea și gâtul. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la fructe și legume, gatiți-le! Este cel mai sigur mod! Sau spălați-le bine cu apă caldă!”, a adăugat Sims. 

Conservele din metal sau plastic pot fi clătite, de asemenea, cu apă caldă, însă a precizat, din nou, că nu este dovedit faptul că noul virus se poate transmite prin alimente.

Se pot folosi și șervețelele umede dezinfectate ca măsură de precauție, însă produsele de curățare trebuie să fie folosite cu precauție pentru a nu atinge produsul. 

Potrivit expertului, teama noastră ar trebui să fie de hypermarketuri și de zonele aglomerate, deoarece virusul se transmite extrem de ușor pe cale aeriană, scrie insider.com.

×
Subiecte în articol: coronavirus spalarea alimentelor

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close