Antena 3 CNN Coronavirus Descoperirea momentului: În ce ordine apar simptomele coronavirusului? Acum se poate face diferența între gripă și COVID

Descoperirea momentului: În ce ordine apar simptomele coronavirusului? Acum se poate face diferența între gripă și COVID

Este deja un lucru bine cunoscut faptul că simptomele principale ale coronavirusului sunt febra, tusea seacă și dificultățile respiratorii. Însă, pe măsură ce virusul este studiat, apar și alte simptome cum ar fi lipsa gustului și a mirosului, probleme gastro-intestinale, sau oboseala cronică. Oamenii de știință au stabilit însă și ordinea în care aceste simptome se instalează la persoanele infectate.

Descoperirea momentului: În ce ordine apar simptomele coronavirusului? Acum se poate face diferența între gripă și COVID
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    17 Aug 2020   •   14:03

Cercetătorii de la Universitatea Southern California au observat o caracteristică distinctivă a coronavirusului și anume ordinea în care apar simptomele. 

Astfel, boala debutează, de obicei, cu febră,  tuse, dureri musculare, pentru ca mai apoi să apară greața și diareea.

„Având în vedere că acum există abordări mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19, identificarea timpurie a pacienților infectați ar putea reduce timpul de spitalizare”, spune Joseph Larsen, cel care a condus studiul. 

Ordinea instalării simptomelor poate face diferența între COVID 19 și gripă

O altă ordine de apariție a simptomelor este diareea și greața sau vărsăturile, urmate de tuse, abia spre sfârșit apărând și febra. Cu toate acestea, această ordine apare mult mai rar în cazul pacienților infectați cu COVID-19.

„Importanța cunoașterii instalării simptomelor este extrem de importantă pentru stoparea răspândirii COVID-19, o boală care este de două-trei ori mai transmisibilă decât gripa”, au scris autorii studiului publicat în ”Frontiers in Public Health”.

Potrivit cercetătorilor, ordinea în care simptomele apar „este identică în cazurile severe și mai puțin severe”.

De asemenea, aceștia spun că ordinea instalării simptomelor poate diferenția mai ușor coronavirusul de alte viroze, unde primele simptome care apar sunt tusea, strănutul sau durerea în gât, scrie express.co.uk.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus simptome ordine
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close