Antena 3 Coronavirus Dezvăluire esenţială despre cel mai aşteptat vaccin anti-Covid! Duce la paralizie

Dezvăluire esenţială despre cel mai aşteptat vaccin anti-Covid! Duce la paralizie

de Andreea Cigolea    |    10 Sep 2020   •   10:04
Dezvăluire esenţială despre cel mai aşteptat vaccin anti-Covid! Duce la paralizie

Apar date esenţiale legate de suspendarea temporară a testelor clinice de fază 3 la care a ajuns vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania Astra Zeneca.

Pacientul din cauza căruia compania a oprit această fază avansată de testare este o femeie din Regatul Unit care a avut simptome neurologice specifice unei afecţiuni inflamatorii spinale rare, dar grave, numită mielită transversă. Este o reacţie inflamatorie a măduvei spinării, care poate fi pusă pe seama anumitor infecţii anterioare sau pe seama vaccinării recente. În cazuri grave, afecţiunea poate duce chiar la anumite forme de paralizie.

Pacient vaccinat, diagnosticat cu scleroză multiplă

Mai mult, Consiliul însărcinat cu supravegherea datelor şi componentelor de siguranţă ale studiilor clinice din cadrul companiei a confirmat că femeia a fost injectată cu vaccinul anti-Covid produs de companie, şi nu cu un placebo.

Studiul clinic al vaccinului anti-Covid a mai fost oprit încă o dată în iulie, după ce unul dintre participanţii la studiu a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, considerată atunci a nu avea legătură cu vaccinul anti-Covid.

Diagnosticul femeii din Regatul Unit nu este confirmat oficial încă. Aceasta se simte mai bine şi ar putea fi externată în curând. 

×
Subiecte în articol: coronavirus vaccin

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close