Antena 3 CNN Coronavirus Încă o boală gravă provocată de coronavirus, apărută chiar și la persoanele fără factori de risc

Încă o boală gravă provocată de coronavirus, apărută chiar și la persoanele fără factori de risc

Noul coronavirus ar putea fi responsabil pentru apariția diabetului, chiar și în cazul adulților sau copiilor care nu prezintă factori de risc.

Încă o boală gravă provocată de coronavirus, apărută chiar și la persoanele fără factori de risc
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    20 Oct 2020   •   08:30

Francesco Rubino, cercetător în diabet la King’s College din Londra, susține că virusul poate declansa diabetul. Acesta conduce o echipă internațională care colectează cazuri de pacienţi la nivel global pentru a dezlega unul dintre cele mai mari mistere ale pandemiei.

Diabetul ar putea fi provocat chiar de coronavirus

În iulie 2020, oficialii din domeniul sănătăţii din SUA au descoperit că aproape 40% dintre persoanele care au murit cu COVID-19 aveau diabet. Însă Rubino este de părere că legătura dintre boli se desfăşoară în ambele sensuri. Astfel, este posibil ca diabetul să apară în urma infectării cu coronavirus.

„COVID ar putea provoca diabetul de la zero”, a declarat dr. Francesco Rubino, cercetător în diabet şi preşedinte de chirurgie metabolică şi bariatrică la King’s College din Londra.

Simptomele pot pune viața pacientului în pericol

Acesta a mai spus că mai mult de 300 de medici au depus cereri pentru a împărtăşi cazurile pentru revizuire, număr care se aşteaptă să crească pe măsură ce infecţiile revin, scrie Mediafax. 

„Aceste cazuri vin din toate colţurile lumii şi din toate continentele”, a spus Rubino.

Mai mult decât atât, Institutul Naţional al Sănătăţii din SUA finanţează o cercetare asupra modului în care coronavirusul poate provoca o creștere a zaharurilor din sânge şi diabet.

Sunt necesare mai multe dovezi că acest virus declanșează diabetul la scară largă

În aceste situaţii, simptomele pot pune viaţa pacientului în pericol. Sunt necesare cercetări mai intense pentru a demonstra definitiv, dincolo de dovezile sporadice, că acest virus declanşează diabetul la scară largă.

„Avem acum mai multe întrebări decât răspunsuri. (...) Am putea avea de-a face cu o formă complet nouă de diabet”, a spus dr. Robert Eckel, de la Asociaţia Americană a Diabetului.

×
Subiecte în articol: diabet coronavirus
Parteneri
x close