Antena 3 CNN Coronavirus Experți: ”Distanța de 2 metri este insuficientă. Coronavirusul se răspândește în mod silențios”

Experți: ”Distanța de 2 metri este insuficientă. Coronavirusul se răspândește în mod silențios”

Autorităţile cer oamenilor să stea la doi metri unul de altul pentru a încetini răspândirea coronavirusului prin aşa-numitele picături respiratorii. Însă rezultatele unor noi studii demonstrează că această distanţă nu este suficientă.

Experți: ”Distanța de 2 metri este insuficientă. Coronavirusul se răspândește în mod silențios”
Sursa foto: hepta
28 Mai 2020   •   07:21

Într-un articol publicat în revista Science, 3 experţii au solicitat „testarea pe scară largă”, pentru a găsi cazurile asimptomatice şi spun că purtarea de măştii este esenţială pentru a controla răspândirea virusului. Ei au dat exemple ţări precum Singapore, Hong Kong şi Taiwan unde toată lumea poartă mască.

„Datele arată că noul coronavirus se răspândeşte în mod silenţios în aerosolii exhalaţi de persoanele asimptomatice care sunt extrem de contagioase”, au scris Chia Wang de la Universitatea Naţională Sun Yat-sen din Taiwan şi Kimberly Prather şi Dr. Robert Schooley de la Universitatea din California, San Diego.

„Aceste date sugerează că recomandarea OMS privind păstrarea unei distanţe de doi metri nu este suficientă în multe condiţii interioare. Aici aerosolii pot rămâne în aer mai multe ore şi se pot transmite prin curenţii de aer pe distanţe mai mari de doi metri”, au scris autorii articolului.

Cei trei, experţi în chimie şi boli infecţioase, spun că deşi studiul lor are nevoie de mai multe cercetări, este sigur că toată lumea trebuie să poarte mască şi este nevoie de o testare pe scară largă a unui număr cât mai mare de oameni pentru a fi depistate persoanele asimptomatice.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: distanta
Parteneri
Anton Hadăr, despre greva profesorilor: "Continuăm"
x close