Antena 3 Coronavirus E oficial! Acești oameni au coronavirus ”chiar acum”. Care este, de fapt, numărul real de infecții

E oficial! Acești oameni au coronavirus ”chiar acum”. Care este, de fapt, numărul real de infecții

11 Iul 2020   •   11:45
E oficial! Acești oameni au coronavirus ”chiar acum”. Care este, de fapt, numărul real de infecții
Sursa foto: Hepta

Număr uriaș de cazuri confirmate zilnic de COVID-19 în SUA, dar estimările oficiale au arătat că numărul de infecţii este mult mai mare. Fostul comisar al FDA, Scott Gottlieb, a declarat că de fapt 1 din 150 de persoane din SUA este probabil „infectat chiar acum”, scrie Forbes.

Cercetătorii Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi MIT au anunțat că numărul infecţiilor cu noul coronavirus este în realitate de zece până la 11,8 ori mai mare decât numărul de cazuri confirmate.

Scott Gottlieb a explicat că atunci când erau confirmate în jur de 20.000 cazuri pe zi, „1 din 200 de persoane erau infectate”.

Peste „700.000 de infecţii reale pe zi” în SUA

Proiecţia lui Gottlieb de 700.000 de infecţii zilnice este o creştere semnificativă faţă de cifra înaintată în la 1 iulie, când se estimau că există în jur de 400.000 - 500.000 de infecţii reale în fiecare zi.

Gottlieb, fost comisar al FDA, a susţinut că SUA încă nu au capacitate de testare suficientă pentru a surprinde numărul real de infecţii.

Peste 3,18 milioane de cazuri de coronavirus pe teritoriul american

Statele Unite au înregistrat 63.643 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. Cu doar o zi înainte, vineri, 10 iulie, SUA au raportat un nou record al numărului de infecţii de Covid-19, cu peste 65.000 de cazuri într-o zi. 

COVID-19 face ravagii în SUA

774 de persoane au murit de Covid-19 în SUA în ultimele 24 de ore, iar epidemia a făcut 133.969 de victime în total în ţară.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesu, a făcut un apel la solidaritate și leadership, în contextul combaterii crizei de coronavirus.

"Cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm acum nu este virusul propriu-zis, ci lipsa de leadership şi de solidaritate", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesu, părând să facă referire la decizia preşedintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din OMS.

"Diviziunile dintre noi oferă un avantaj virusului; nu putem învinge pandemia dacă suntem divizaţi", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesu într-un discurs rostit în faţa reprezentanţilor statelor membre OMS.

Donald Trump a anunțat încheierea relației cu OMS din cauza ineficienței de care a dat dovadă în gestionarea crizei de coronavirus

Administrația Donald Trump a anunțat Congresul american şi Naţiunile Unite că SUA au început demersurile pentru retragerea din OMS.

Donald Trump a anunțat, la sfârșitul lunii mai, că dorește încheierea relației cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii din cauza ineficienței de care a dat dovadă OMS în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close