Antena 3 Coronavirus Episcopul Florentin Crihălmeanu din Cluj a fost confirmat cu COVID-19!

Episcopul Florentin Crihălmeanu din Cluj a fost confirmat cu COVID-19!

de Georgiana Adam    |    04 Ian 2021   •   18:00
Episcopul Florentin Crihălmeanu din Cluj a fost confirmat cu COVID-19!
Sursa foto: Facebook/ Eparhia greco-catolica

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, a fost confirmat cu COVID-19, el având o formă uşoară a bolii, care nu necesită internare. Acesta se află deja în izolare la domiciliu, unde va râmăne până pe 13 ianuarie, a anunțat, luni, Eparhia de Cluj-Gherla, printr-un comunicat de presă.

În urma unei evaluări medicale, doctorii din Cluj au hotărât că Episcopul poate urma tratamentul de acasă. Starea acestuia este una bună iar tratamentul își face deja efectul.

Urmare a testării pozitive la virusul corona SARS CoV-2, confirmat și prin testul RT-PCR, făcut la Policlinica MedLife din Cluj-Napoca, în data de 31 decembrie 2020, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, a fost invitat de către DSP la o evaluare clinică, la Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (Clujana), în data de 2 ianuarie 2021.

După o internare de o zi, în cadrul căreia s-au făcut analizele medicale necesare, medicii au concluzionat că e vorba de o infecție cu SARS CoV-2, formă ușoară, care nu necesită internare și s-a recomandat un tratament medicamentos de urmat.

Conform legislației în vigoare, Preasfinția Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie a.c.. Până în prezent, starea Preasfinției Sale este bună, iar cura medicamentoasă își face efectul.

Preasfinția Sa înalță un gând de mulțumire Domnului pentru că nu se confruntă cu o formă gravă a bolii și, de asemenea, adresează un gând de mulțumire personalului medical de la DSP și serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism și eroism își fac datoria. Cu încredințare în rugăciune, transmite tuturor arhierească binecuvântare!

Fie ca milostivul Dumnezeu să-i aibă în grija și ocrotirea Sa pe Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla și pe toți cei ce se confruntă cu boala generată de noul Coronavirus, iar anul 2021, pus de către Sfântul Părinte Papa Francisc sub protecția puternică a Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Catolice și al Eparhiei de Cluj-Gherla, să fie și un an al revenirii, fără teama contaminării, la bucuria împărtășirii trăirii credinței.

Biroul de Presă al
Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla
pr. Daniel Avram, purtător de cuvânt

Reamintim că și Înalt Ierarhul ortodocs al regiunii a avut COVID-19 în luna octombrie a anului trecut. ÎSP Andrei Andreicuț a fost atunci internat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, însă, deoarece starea lui era bună, a fost externat după câteva zile. 

×
Subiecte în articol: episcop Florin Crihălmeanu Cluj
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close