Antena 3 CNN Coronavirus Experiență de coșmar pentru o tânără de 29 de ani infectată cu COVID-19. A stat 69 de zile în spital, iar acum reînvață să meargă

Experiență de coșmar pentru o tânără de 29 de ani infectată cu COVID-19. A stat 69 de zile în spital, iar acum reînvață să meargă

Coșmarul unei tinere de 29 de ani a început odată cu acceptarea unui job în spital. Avea nevoie de bani, astfel că s-a angajat să lucreze la curățenie, într-o unitate medicală din Madrid.

Experiență de coșmar pentru o tânără de 29 de ani infectată cu COVID-19. A stat 69 de zile în spital, iar acum reînvață să meargă
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Simion    |    08 Aug 2020   •   23:30

Odată cu izbucnirea pandemiei, Vanessa Martinez a fost nevoită să desfășoare și activități de asistență medicală, în contextul lipsei de personal medical. Cu toate că riscurile erau mari, a acceptat acest lucru fiindcă avea nevoie de bani pentru tratamentul fetiței ei care suferea de Sindrom Down.

„Mi-au spus că au nevoie de oameni și, deși nu aveam experiență, a fost ușor. Am acceptat, în ciuda riscului, deoarece trebuia să lucrez pentru fata mea”, a mărturisit ea.

La scurt timp a început adevăratul calvar. Vanessa s-a infectat cu coronavirus. A recunoscut că nu prea purta la masca la serviciu fiindcă se baza pe faptul că e tânără și că nu se va infecta. Nimic mai greșit. Starea ei s-a agravat destul de rapid și a petrecut 69 de zile în spital.

„Timp de trei luni, m-au spălat cu un burete de baie și, până nu demult, nu puteam să merg singură la baie. Mi-au pus scutece”, a povestit Vanessa.

Acum trebuie să reînvețe să meargă și a rămas cu multe afecțiuni chiar și după vindecare

Acum, după ce a reușit să învingă coronavirusul, trebuie să reînvețe să meargă și a rămas cu o mulțime de complicații care vor necesita tratament de recuperare de cel puțin opt luni.

„Vanessa are complicații neurologice și neuropatice, dar și probleme cu sistemul nervos central, pierderea echilibrului, reflexe… Trebuie să o reînvățăm toate aceste lucruri, luând în calcul și problemele respiratorii. Recuperarea va dura cel puțin opt luni, și încă vor rămâne urme și nu se vor recupera 100%”, a spus Olga Arroyo, șefa departamentului de recuperare.
 

×
Subiecte în articol: Vanessa Martinez coronavirus Madrid
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close