Antena 3 CNN Coronavirus Fată de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus: 'Era deja cenușie când am văzut-o'

Fată de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus: 'Era deja cenușie când am văzut-o'

O fată în vârstă de 16 ani a devenit cea mai tânără victimă a pandemiei de coronavirus în Franța, iar medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la 'forma extrem de rară de coronavirus' care a răpus-o pe adolescentă.

Fată de 16 ani, ucisă de o formă de rară de coronavirus: 'Era deja cenușie când am văzut-o'
Sursa foto: Le Parisien
27 Mar 2020   •   14:02

Drama familiei adolescentei din Paris a început în urmă cu o săptămână, atunci când Julie a început să tușească, însă nimic nu avea să prevestească ce se va întâmpla.

"Avea doar o mică tuse, benignă, care a apărut în urmă cu o săptămână. A încercat să o trateze cu sirop, plante și inhalații. Nu vom primi niciodată un răspuns", a declarat mama fetei pentru AFP, notează L'Express.

Sâmbăta trecută, fata în vârstă de 16 ani a început să respire cu dificultate, iar pe parcurs ce orele treceau, starea ei se deteriora.

"Nimic înspăimântător, însă îi era greu să își tragă răsuflarea", a mai explicat mama fetei.

Luni, 23 martie 2020, adolescenta a mers la doctor, împreună cu mama ei, iar medicul generalist care a consultat-o i-a explicat că are o insuficiență respiratorie 'acceptabilă'.

Totuși, medicul a solicitat intervenția unei ambulanțe pentru ca adolescenta să fie transportată la spital, acolo unde să îi fie efectuate și alte analize, inclusiv testul pentru coronavirus.

Confirmată cu coronavirus, moartă după numai câteva ore

Marți, Julie a fost transferată la Terapie Intensivă, iar câteva ore mai târziu, medicii au anunțat-o că a fost confirmată cu coronavirus.

În noaptea de marți spre miercuri, la numai câteva ore după ce a fost diagnosticată cu COVID-19, fata de 16 ani a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar medicii au fost nevoiți să o intubeze pentru a o ajuta să respire.

"În jurul orei 00.30, am primit un apel telefonic: Veniți repede!. Atunci m-am panicat foarte tare. Sunt cuvinte care te fac să înțelegi.

Când am ajuns la spital, era deja cenușie. Murise deja, însă i-am atins mâna, iar pielea ei era călduță încă. Am mângâiat-o, iar apoi ni s-a spus că nu o vom mai vedea niciodată. Protocolul este strict.

Cu greu am reușit să păstrez o brățară pe care o avea la mână", a povestit mama fetei.

Directorul general al Sănătății din Franța, profesorul Jerome Salomon, a fost cel care a anunțat moarte fetei și care a explicat că Julie a fost victima unei forme severe a virusului, extrem de rară la tineri.

Înmormântată fără haine și fără ceremonie

Trupul adolescentei a rămas la camera mortuară a spitalului din Paris și nu a fost predat familiei decât după ce a fost închis într-un sicriu sigilat ce nu va mai fi deschis niciodată.

"Doar zece persoane mi-au spus că pot participa la înmormântare. A trebuit să aleg între cei dragi, care va fi acolo. Sicriul va trebui să rămână închis, iar Julie nu va fi machiată și nici îmbrăcată. Este greu de înțeles", a completat în lacrimi mama adolescentei.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close