Antena 3 CNN Coronavirus O femeie de doar 30 de ani a murit la Spitalul din Oradea, infectată cu coronavirus! Tot mai mulți tineri ajung la spital în stare gravă

O femeie de doar 30 de ani a murit la Spitalul din Oradea, infectată cu coronavirus! Tot mai mulți tineri ajung la spital în stare gravă

O femeie de doar 30 de ani din Oradea a murit în cursul zilei de joi în secţia de Terapie Intensivă, după o internare de nici patru zile. Orădeanca s-a prezentat la spital abia când starea ei se agravase extrem de tare, după ce suferise acasă timp de o săptămână.

O femeie de doar 30 de ani a murit la Spitalul din Oradea, infectată cu coronavirus! Tot mai mulți tineri ajung la spital în stare gravă
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    19 Mar 2021   •   13:02

"Pacienta s-a prezentat la UPU din cadrul Spitalului Judeţean luni, 15 martie, cu saturaţie de oxigen 41, extraordinar de scăzută, acuzând febră. Conform documentelor medicale întocmite de colegii de la UPU, pacienta era într-o stare "necooperantă" (n.r. - ceea ce înseamnă că avea probleme de relaţionare şi orientare). Avea şi alte afecţiuni: diabet, nefropatie diabetică (n.r. – boală a rinichilor pe fondul diabetului) şi obezitate gradul II. I s-a făcut test PCR, care a avut rezultat pozitiv, şi a fost transferată de îndată la spitalul nostru, direct la ATI din cauza stării grave în care se afla", a relatat managerul Spitalului Municipal, Laurenţiu Chiană.

"La ATI pacienta a primit tot tratamentul corespunzător, inclusiv medicamente despre care se vehiculează în spaţiul public că nu le-am avea, dar răspunsul organismului nu a fost cel aşteptat, iar pacienta a decedat", a continuat Chiană.

Acesta a ţinut să sublinieze că "înainte să se fi prezentat la UPU, pacienta a stat acasă timp de şapte zile, fără s-o fi văzut niciun medic şi fără tratament prescris de un medic", scrie ebihoreanul.ro

Familia susține că femeia a făcut tot ce a putut pentru a fi salvată

După ce cazul a apărut în presa locală, un membru al familiei tinerei decedate a contactat redacția unde a povestit ce s-a întâmplat, fe fapt. Acesta susține că femeia nu a fost neglijentă cu starea ei de sănătate.

Situaţia a fost mai complexă. Concret, primul care s-a îmbolnăvit de Covid a fost soţul orădencei. DSP Bihor, susţine membrul de familie, n-a mai testat-o şi pe soţie, ci i-a emis o decizie de carantină.

Astfel, din 2 martie, femeia de 30 de ani a rămas în carantină alături de soţul ei. Ea a încercat în mai multe rânduri să-şi contacteze medicul de familie, căci simţea că s-a infectat şi ea, dar acesta nu a răspuns apelurilor. După mai multe zile, starea femeii s-a înrăutăţit. Atunci, orădeanca ar fi contactat şi DSP Bihor. "Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru că s-ar putea să mai fie astfel de medici care nu au grijă de pacienţii lor", a declarat membrul familiei.

Tot mai mulți tineri infectați cu coronavirus

Majoritatea medicilor avertizează, în ultima perioadă, că numărul tinerilor infectați cu coronavirus este în continuă creștere, aceștia ajungând la spital în stare gravă, deoarece se prezintă la medic după o lungă perioadă de stat acasă cu simptome. 

"Pacienţii Covid nu mai sunt, cum erau anul trecut, neapărat persoane vârstnice şi bolnavi cronici luaţi în evidenţe. Tot mai mult este vorba despre persoane de 20 de ani, de 30 de ani, de 40 de ani. Tot mai mulţi ajung la noi în stare gravă, aşa că nu sunt internaţi pe secţiile de Infecţioase, Pneumologie sau altele, ci direct la ATI. Aşa se şi explică ocuparea completă a paturilor ATI", spune dr. Ovidiu Burtă, directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea, unitatea anti-Covid a judeţului.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, confirmă că acest lucru este specific perioadei numite "al III-lea val" al pandemiei. "Din păcate, unele persoane fac teste rapide, constată că rezultatul este pozitiv, dar nu toţi acţionează apoi în consecinţă. Unii anunţă medicul de familie şi DSP, alţii nu, cert e că în spital nu mai ajung cu forme uşoare, care să poată fi tratate pe secţii, ci cu forme grave şi severe de boală", spune dr. Rahotă.

"Nu mai sunt neobişnuite decesele persoanelor cu Covid între 30 - 40 de ani”

Din păcate, medicii spun că din ce în ce mai multe persoane tinere își pierd viața din cauza coronavirusului. 

"Nu mai sunt neobişnuite decesele persoanelor cu Covid între 30 - 40 de ani, şi pe fondul unor alte boli de care acestea suferă", spune directoarea DSP Bihor.

În ultimele două săptămâni, în Spitalul Municipal au murit, de exemplu, o femeie de 46 ani (miercuri, 17 martie), una de 36 ani (vineri, 12 martie), o pacientă de 39 ani (miercurea trecută, pe 10 martie), o femeie de 32 ani şi un bărbat de 35 ani (pe 6 martie) etc.

Medicii afirmă că deşi toate persoanele tinere care au murit aveau şi alte afecţiuni cronice, unele cunoscute la internare, altele descoperite în urma investigaţiilor, decesele puteau fi evitate dacă nu ar fi existat infectarea cu coronavirusul sau dacă persoanele infectate s-ar fi prezentat la timp la spital.

×
Subiecte în articol: spital Oradea
Parteneri
Salariile a milioane de angajați ar putea scădea semnificativ!
x close