Antena 3 CNN Coronavirus Gest șocant al unui bărbat care a crezut că tehnologia 5G răspândeşte coronavirusul. A fost imediat condamnat la închisoare

Gest șocant al unui bărbat care a crezut că tehnologia 5G răspândeşte coronavirusul. A fost imediat condamnat la închisoare

Michael Whitty, în vârstă de 47 de ani, credea că tehnologia 5G este legată de răspândirea coronavirusului. Revoltat, bărbatul a dat foc unui stâlp de telefonie și a fost condamnat la închisoare.

Gest șocant al unui bărbat care a crezut că tehnologia 5G răspândeşte coronavirusul. A fost imediat condamnat la închisoare
Sursa foto: Pixabay.com
23 Iun 2020   •   07:15

Michael Whitty a fost condamnat la trei ani de închisoare. Acesta spune că a citit pe internet mai multe teorii despre noul coronavirus și credea că tehnologia 5G a răspândit virusul.

Bărbatul a recunoscut în fața judecătorilor că faptele sale au fost „greşite şi disproporţionale”. Daunele provocate de bărbat sunt estimate între 10.000 de lire şi 15.000.

Credea că tehnologia 5G răspândeşte coronavirusul

Teoriile care susțin că tehnologia 5G ajută la transmiterea coronavirusului au fost condamnate pe scară largă de comunitatea științifică. Orice legătură între tehnologia 5G și COVID-19 este „o nebunie totală”, a declarat pentru BBC Simon Clarke, profesior asociat de microbiologie la Universitatea Reading.

Iar Stephen Powis, director medical al UK National Health Service a afirmat că această teorie este „cea mai joasă speță de fake news”.

×
Subiecte în articol: coronavirus tehnologie 5g Michael Whitty

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close