Jurnalist CNN infectat cu coronavirus, declarații halucinante: E ca o tornadă. Daunele vor fi cu tine mult timp după ce virusul a trecut

de Claudia Simion    |    07 Iul 2020   •   20:10
Jurnalist CNN infectat cu coronavirus, declarații halucinante: E ca o tornadă. Daunele vor fi cu tine mult timp după ce virusul a trecut Instagram / Richard Quest

Richard Quest, cunoscut jurnalist CNN, a făcut dezvăluiri despre experiența prin care a trecut din momentul în care a aflat că a fost infectat cu coronavirus.

Jurnalistul a explicat că, deși virusul a trecut, simptomele încă nu au dispărut. A fost infectat cu COVID-19 la mijlocul lunii aprilie.

"Am făcut testul și în dimineața următoare am primit un telefon de la centrul medical, am fost depistat pozitiv cu coronavirus. Virusul e ca o tornadă. Când aterizează face ravagii în corp, provocând haos, confuzie, tuse, provocând daune fiecărui organ pe care îl afectează. Unii nu îi supraviețuiesc primei vizite. Pentru cei care o fac, când a dispărut, aceștia rămân să evalueze pagubele lăsate în urmă și realizează că sunt mult mai mari decât au crezut prima oară", a dezvăluit jurnalistul CNN.

Richard Quest a mărturisit că a avut simptome ușoare, nu a avut dificultăți respiratorii sau vreo pierdere a mirosului. În schimb, a ajuns să fie epuizat de oboseală și să aibă mereu simptome de tuse.

"Tusea Covid nu este ca o tuse obișnuită pe care doctorii o numesc politicos „tuse productivă”. E foarte distinctivă: seacă, răgușită, șuierătoare. În cazul meu era urmată de expirații adânci și dureroare care mă făceau să mă întreb dacă o să leșin", a mai spus el.

Probleme din cauza COVID-19 chiar și după ce a fost testat negativ

Deși ulterior a fost testat negativ, Richard Quest mărturisește că tusea a revenit și a rămas cu tot felul de probleme din cauza infecției cu coronavirus.

"Am devenit acum incredibil de neîndemânatic. Nu am excelat niciodată la acest capitol, niciodată nu mi-a spus nimeni că aș fi foarte grațios, dar neîndemânarea mea e în afara oricărui grafic acum. Dacă mă întind după un pahar sau încerc să iau ceva din dulap, fie răstorn lucrul respectiv, fie îl scap pe jos. Mă împedic de mobilă și cad. Este ca și cum o parte a creierului, care controlează mâinile și ajustează mișcările când vezi un obstacol, pur și simplu nu mai funcționează. Iar alte dăți resimt o confuzie ușoară, o microîntârziere cu un gând, o ezitare cu un cuvânt. Nimeni nu ar observa în afară de mine.

Că sistemul digestiv e și el ciudat ar fi puțin spus. Nu contează dacă le spun simptome, trăsături sau daune - corpul meu nu se simte tocmai în regulă. Doctorii încearcă să mă liniștească spunându-mi că va trece dar nu îmi pot zice când.

Săptămâna trecută a fost rea. Tusea a fost cu mine zile întregi, am fost obosit și am avut nevoie să dorm de amiază. M-am împiedicat de trepiedul camerei de filmare și am căzut peste un scaun! Sunt îngrijorat, dar nu panicat. Săptămâna aceasta mă simt mai bine".

Richard Quest îi îndeamnă pe toți cei care nu au trăit experiența infectării cu coronavirus să evite pe cât posibil acest risc. E ca o tornadă cu co coadă foarte lungă, e subliniat jurnalistul.

"Pentru cei care nu au avut Covid sau văzut problemele pe care le lasă în urmă, vă îndemn: faceți tot ce puteți să evitați această tornadă.Ea va face ravagii în corp, ucide pe unii pe parcurs, răni pe toți din calea sa, și când te gândești „mulțumesc lui Dumnezeu că a trecut”, uită-te în jur: daunele sunt peste tot și vor fi cu tine mult timp după ce criza a trecut. Covid este o tornadă cu o coadă foarte lungă", a mai spus el.

Parteneri
x close