Antena 3 Coronavirus Coronavirusul există sau nu? Mărturii de la bolnavii de COVID-19 aflaţi pe patul de spital

Coronavirusul există sau nu? Mărturii de la bolnavii de COVID-19 aflaţi pe patul de spital

de M.Z.    |    22 Mai 2020   •   16:06
Coronavirusul există sau nu? Mărturii de la bolnavii de COVID-19 aflaţi pe patul de spital
Sursa foto: Hepta

În România sunt două categorii de oameni: cei care cred că există coronavirisul și cei care nu cred în existenţa lui. Din prima categorie fac parte şi oameni care iniţial nu au crezut până nu s-au îmbolnăvit chiar ei.

"Toată lumea să se ferească, virusul există, există. Astăzi împlinesc cinci săptămâni de când sunt spitalizat", spune un pacient de la Institutul Marius Nasta, potrivit digi24.ro.

Spre zona de triaj, medicii și asistentele parcurg culoare lungi și intră în saloane ca niște roboți albi. Cel mai greu e când trebuie să le dea oamenilor vești proaste.

"Să creadă că există (coronavirusul - n.r.) și se pot îmbolnavi oricând, când nu te aștepţi, atunci te lovește, cum mi s-a întâmplat mie", spune o altă pacientă.

"În prima săptămână am fost rău de tot, cu oxigen, am fost rău de tot", povesteşte un bărbat care de cinci săptămâni "locuieşte" în spital.

"Această boală există. Atunci când îi vedem pe ceilalți bolnavi să ne gândim că putem fi noi... un pacient poate să îmbolnăveasca zeci de alți pacienți. Acum că avem libertatea de a ieși oriunde, grija trebuie să fie și mai mare", atenţionează Gina Ciolan, medic pneumolog, director general al Institutului Marius Nasta.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close