Antena 3 CNN Coronavirus Măsură drastică pentru petrecăreţii din Vama Veche! Ce nu mai au voie să facă din acest weekend

Măsură drastică pentru petrecăreţii din Vama Veche! Ce nu mai au voie să facă din acest weekend

Se iau deja măsuri drastice pe litoral după ce numărul de cazuri de COVID au crescut alarmant. Petrecerile din Vama Veche vor fi interzise începând din acest weekend.

Măsură drastică pentru petrecăreţii din Vama Veche! Ce nu mai au voie să facă din acest weekend
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2020   •   11:36

Explozia de cazuri de COVID-19 reduce sunetul în cea mai aglomerată de la malul mării.

Muzica din Vama Veche se va asculta în surdină, după lăsarea serii.

Astfel, celebrele petreceri din Vamă cu muzică şi dans până în zori vor fi acum o amintire.

Decizia a fost luată de către Primăria Limanu, care a transmis un comunicat de presă.

''În serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme!''

“Vrem ca Vama Veche să dea un exemplu. Ideea ne aparține și a venit pe fondul unei capacități restrânse de a gestiona cu forțe proprii volumul mare de vizitatori din timpul week-end-ului. Știm că de vineri seara și până duminică-  Vama Veche este o destinație extrem de tranzitată. Acest fapt a creat tuturor mari dificultăți în respectarea recomandărilor legate de distanțarea socială. Locațiile vor fi deschise, însă propunem turiștilor un alt mod de a se destinde. Nu ne dorim să schimbăm Vama Veche și nici să fim acuzați că îngrădim opțiunile oamenilor de a-și petrece timpul liber. Dar, trăim o amenințare reală, iar agenții economici au înteles și au fost extrem de receptivi.  Este un exercițiu de responsabilitate civică, de solidaritate. Scopul tuturor este acela de a menține Vama Veche drept destinație sigură pentru sezonul estival 2020. Astfel, în serile de vineri și sâmbătă, volumul muzicii va fi coborât, iar muzica va fi specifică unei atmosfere mai boeme”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Primăria comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare socială: NO MORE FREE HUGS.

Campania se adresează atât localnicilor și agenților economici cât și turiștilor.

Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înteleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale,  care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma în focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forța majoră, înainte de a încerca să administrăm corect aceasta criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu  autoritățile responsabile. Cred că este nevoie de colaboare și sprijin real. Aceasta este metoda corectă prin care Vama Veche poate să rămână destinație –SAFE- în acest sezon estival”, susține Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Mai multe baruri din Vama Veche au postat anunţuri pe paginile de Facebook, unde turiştii au fost înştiinţaţi că volumul din difuzoare va fi redus.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Vama Veche petreceri
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close