Antena 3 Coronavirus Medic infecționist: Odată cu încălzirea vremii, rezistența Covid-19 în mediul exterior va scădea

Medic infecționist: Odată cu încălzirea vremii, rezistența Covid-19 în mediul exterior va scădea

05 Mar 2020   •   18:52
Medic infecționist: Odată cu încălzirea vremii, rezistența Covid-19 în mediul exterior va scădea
Sursa foto: Pixabay

Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Militar Central din Capitală, spune că, odată cu încălzirea vremii, va scădea capacitatea de rezistenţă a noului coronavirus în mediul exterior.

Medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă spune că circulația virusurilor care dau infecții respiratorii scade în sezonul cald.

„Aşteptăm să scadă circulaţia virusului în populaţia generală, pentru că expunerea la căldură şi la uscăciune, practic la o umiditate scăzută, scade foarte mult infecţiozitatea şi capacitatea virusului de a rezista în mediul exterior.

Acest lucru se întâmplă şi cu alte virusuri care dau infecţie respiratorie, care au o circulaţie intensă în sezonul rece, iar apoi circulaţia acestor virusuri scade în sezonul cald”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, medic primar de boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, potrivit Mediafax.

Acesta susține că acest virus nu avea aceeaşi evoluţie pe care au avut-o celelalte tipuri de coronavirus aflate recent în circulaţie.

„Se pare că acest nou coronavirus nu va avea acelaşi traseu pe care l-au avut celelalte coronavirusuri, mă refer la SARS în perioada 2002- 2003, care aproape a dispărut din circulaţie, şi MERS din 2012 - 2013, care şi-a redus foarte mult circulaţia şi în momentul de faţă vorbim de câteva cazuri sporadice în regiunea asiatică”, a mai spus medicul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close