Antena 3 Coronavirus Medicul Adrian Marinescu, prima veste bună despre coronavirus: În două săptămâni s-ar putea întâmpla

Medicul Adrian Marinescu, prima veste bună despre coronavirus: În două săptămâni s-ar putea întâmpla

de Laura Dinu    |    31 Iul 2020   •   15:30
Medicul Adrian Marinescu, prima veste bună despre coronavirus: În două săptămâni s-ar putea întâmpla
Sursa foto: Antena 3

Adrian Marinescu a vorbit, vineri, despre numărul mare de cazuri de coronavirus raportat în ultimele zile. Medicul de la Institutul Matei Balș este de părere că, dacă se respectă strict măsurile de igienă și protecție, în aproximativ două săptămâni se va putea observa o îmbunătățire semnificativă.

Medicul infecționist a precizat că nu putem vorbi de o îmbunătățire „peste noapte”, dar, dacă masca purtată corect este respectată alături de toate celelalte măsuri, în două săptămâni, situația se va schimba. 

„Există un consens la nivel mondial. Masca purtată corect devine o barieră, atât pentru cel infectat care nu transmite, cât și pentru cel care vrea să prevină. Dacă e purtată corect, vorbim de masca chirurgicală, și de câte ori e nevoie, reprezintă cea mai bună măsură de prevenție și poate să ducă într-un interval scurt de timp la o îmbunătățire. Și nu spun că lucrurile se vor întâmpla peste noapte. Nici eu nu cred că în zilele următoare vor fi schimbări în bine, n-ar avea când”, a spus dr. Adrian Marinescu potrivit DCNews.

Dar dacă toate măsurile devin o rutină, probabil că în două săptămâni am putea să avem un echilibru față de ceea ce avem acum”, a mai spus medicul primar. 

Dr. Adrian Marinescu, după noul bilanț record: „Toți am obosit. Toți ne-am săturat de aceste luni, scenariul de acum nu-l vrea nimeni”

„E mai mult decât alarmant că jumătate din locuri de la ATI sunt ocupate. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Să sperăm ca acest stop-joc și măsurile luate în ultimul timp, vor avea efecte. Luna august va fi foarte grea dacă mergem pe aceeași creștere. Măsura purtării măștilor de protecție în spații deschise este una cu siguranță eficientă.

Și înainte se spunea că nu purtăm mască în spațiile deschise, atunci când putem asigura o distanțare corespunzătoare. Dacă vorbim de o zonă aglomerată fără distanțare, masca trebuie purtată de acum o lună, două, trei. Acum vine obligativitatea”, a spus mediul la Digi 24.

Toți cetățenii, agenții economici și autoritățile trebuie să fie prudenți în această perioadă

„Toți am obosit. Toți ne-am săturat de aceste luni, scenariul de acum nu-l vrea nimeni. Dar trebuie să înțelegem că dacă nu face fiecare ce are de făcut, o să fie mai rău”, a susținut Marinescu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close