Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Virgil Musta, vești bune în pandemie de COVID-19: Există și această parte pozitivă

Medicul Virgil Musta, vești bune în pandemie de COVID-19: Există și această parte pozitivă

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că în tot haosul generat de criza de coronavirus din țara noastră există și o parte bună. Aproximativ 80% din populație înțelege situația, spune el.

Medicul Virgil Musta, vești bune în pandemie de COVID-19: Există și această parte pozitivă
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Simion    |    04 Aug 2020   •   11:45

Situația din România este, într-adevăr, alarmantă, recunoaște medicul, având în vedere că raportările zilnice indică de săptămâni bune peste 1.000 de noi infectări. Musta spune că s-a ajuns aici pentru că sunt multe persoane care s-au relaxat și nu mai respectă regulile al cărui scop este limitarea răspândirii infecției cu COVID-19. Însă, potrivit statisticilor, același lucru se întâmplă și în alte țări.

Virgil Musta e convins că vom depăși situația și că vom intra din nou pe o pantă descendentă dacă oamenii devin mai responsabili și respectă măsurile de protecție.

„Sunt vești bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea satu la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a declarat medicul Virgil Musta.

Câte cazuri de coronavirus sunt în România

Până la ultima raportare, de pe 3 august, pe teritoriul României au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 302 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În intervalul  02.08.2020 (10:00) – 03.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 de decese (9 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Aregș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Dolj, Gorj, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui și Ilfov.
 

 

×
Subiecte în articol: Virgil Musta coronavirus
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close