Antena 3 CNN Coronavirus Mesajul medicului Virgil Musta pentru cei care nu cred în coronavirus: ''Terapia Intensivă este plină, e grav!''

Mesajul medicului Virgil Musta pentru cei care nu cred în coronavirus: ''Terapia Intensivă este plină, e grav!''

Profesorul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara a tras un semnal de alarmă pentru cei care nu cred în coronavirus. Medicul a spus că ''suntem în ultimul moment în care mai putem face ceva''.

Mesajul medicului Virgil Musta pentru cei care nu cred în coronavirus: ''Terapia Intensivă este plină, e grav!''
de Iulia Orgo    |    14 Iul 2020   •   22:10

Medicul Vigil Musta a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre creşterea alarmantă de cazuri de pacienți confirmați cu Covid-19.

''Ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă. Sunt persoane care nu mai cred că există virusul, sunt persoane care nu doresc să respecte nicio regulă. Aş califica anumite persoane ca iresponsabile, pentru că îmbolnăvesc pe cei din jur.

Ne aflăm în situaţia în care numărul de cazuri creşte alarmant. Dacă în urmă cu trei săptămâni în Spitalul de Boli Infecţioase aveam cinci pacienţi şi mergea totul atât de bine, brusc, numărul de cazuri a crescut, spitalul este plin, Terapia Intensivă este plină şi curând vom avea mare dificultate în a trata pacienţii gravi (...)

''Războiul nu se câştigă în spital. Războiul se câştigă în comunitate, în momentul când comunitatea ascultă mesajele noastre şi înţeleg severitatea situaţiei, atunci avem o şansă!''

Riscăm ca întreaga ţară să fie cu criză de acest simptom al neputinţei în faţa bolii, ceea ce este rău şi grav. Cel mai mult au de suferit tot pacienţii care poate iniţial nu au vrut să creadă că există virusul, poate că nu au vrut să respecte regulile din diferite motive şi care ajung în Terapie Intensivă în situaţie critică. Părerea mea este că războiul nu se câştigă în spital. Noi avem rezerve limitate la nivelul sistemului de sănătate.

Războiul se câştigă în comunitate, în momentul când comunitatea ascultă mesajele noastre şi înţeleg severitatea situaţiei, atunci avem o şansă. Dacă ne ignoră şi nu doresc să înţeleagă importanţa mesajelor pe care le trimitem, vom avea situaţia Italiei, a Franţei, a Angliei şi nu cred că nimeni nu îşi doreşte să nu mai avem unde să internăm pacienţii, pacienţii să moară acasă şi atunci să vedeţi ce drame vor fi în societate".

Virgil Musta: ''Cred că suntem în ultimul moment în care mai putem face ceva!''

Medicul este de părere că ''lumea preferă să asculte tot felul de teorii conspitaţionale sau fake news-uri, nişte mesaje foarte bine ţintite pe grupe de persoane, care din păcate fac mult rău comunităţii noaste.''

Citiţi şi: Atenție, români! Virgil Musta avertizează: Bolnavii Covid-19 pleacă cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri!

×
Subiecte în articol: Virgil Musta terapie intensiva
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close