Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. Care este originea coronavirusului stabilită de specialiști

de Laura Dinu    |    09 Feb 2021   •   15:00
Misiunea OMS în Wuhan s-a încheiat. Care este originea coronavirusului stabilită de specialiști hepta

Misiunea Organizației Mondiale a Sănătății s-a încheiat, iar concluzia este una singură. Originea coronavirusului este animală, însă nu se știe clar care a fost ”specimenul gazdă”.

„Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidați pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii. (...) Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală”, a spus șeful misiunii OMS din Wuhan, Peter Ben Embarek, într-o conferință de presă, conform Agenției ANSA.

De aceeași părere a fost și profesorul Lian Wannian, șeful delegației a 17 experți chinezi care au sprijinit misiunea OMS.

Cercetările efectuate până acum asupra coronavirusului sugerează că are o origine „animală”, dar nu este clar „specimenul gazdă”, a spus acesta, subliniind că „liliecii și pangolinii sunt cei mai probabili candidați pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2".

„Nu există dovezi substanțiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârșitul anului 2019. Și nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus profesorul Lian Wannian.

Misiunea de urmărire a originii Covid-19 va continua în restul lumii și „nu va fi legată de nicio locație", a spus Lian Wannian, potrivit căruia China sprijină „munca și acțiunea OMS”, scrie Medifax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close