Antena 3 CNN Coronavirus Nou simptom al COVID-19 în rândul adulţilor! A omorât deja trei oameni

Nou simptom al COVID-19 în rândul adulţilor! A omorât deja trei oameni

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, agenţia federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA a identificat un nou simptom în cadrul infecției cu COVID-19. Este vorba despre MIS-A, sindromul inflamator multisistemic în rândul adulţilor, care a ucis cel puţin trei pacienţi şi afecteză în mod disproporţionat minorităţile etnice.

Nou simptom al COVID-19 în rândul adulţilor! A omorât deja trei oameni
de Andreea Cigolea    |    03 Oct 2020   •   11:29

CDC a descris cazurile a 27 de adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani. Majoritatea au avut inflamaţii extreme pe tot corpul, iar organele, cum ar fi inima, ficatul şi rinichii, dar nu şi plămânii, le-au fost afectate.


”Deşi hiperinflamarea şi disfuncţia organelor extrapulmonare sunt simptome în rândul adulţilor spitalizaţi cu forme severe de COVID-19, aceste afecţiuni sunt în general însoţite de insuficienţă respiratorie. În schimb, pacienţii cu MIS-A au avut simptome respiratorii minime, hipoxemie (oxigen scăzut în sânge) sau anomalii observate în radiografii. Doar 8 din 16 pacienţi au avut simptome respiratorii documentate înainte de apariţia MIS-A”, potrivit raportului săptămânal al CDC, informează Digi24.  

 O treime din cei 27 de pacienţi au fost testaţi negativ pentru infecţia cu coronavirus, dar au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi, fapt ce a indicat că aceştia trecuseră prin infecţia cu SARS-CoV-2. „Toţi pacienţii cu MIS-A descrişi în acest raport, cu excepţia unuia, aparţineau grupurilor minoritare etnice sau rasiale”, au scris cercetătorii.
 

×
Subiecte în articol: sindrom coronavirus simptom
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close