Antena 3 CNN Coronavirus Noua tulpină de coronavirus, periculoasă pentru copii. Ce au descoperit experții

Noua tulpină de coronavirus, periculoasă pentru copii. Ce au descoperit experții

Tulpina de coronavirus care se transmite cu 70% mai ușor poate afecta și copiii. Este avertismentul oamenilor de știință din Marea Britanie.

Noua tulpină de coronavirus, periculoasă pentru copii. Ce au descoperit experții
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Dec 2020   •   11:50

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că măsurile de prevenție sunt însă la fel de eficiente și pentru această mutație a virusului. În timp ce specialiștii caută răspunsuri, noua mutație a dus deja la prăbușirea burselor din Europa. 

Printre mutațiile noii tulpinii de coronavirus, recent descoperite, se numără modificări ale modului în care aceasta ajunge în celulele umane. Astfel, noua variantă poate infecta copiii la fel de ușor ca pe adulți, explică epidemiologii din cadrul grupului de lucru al Guvernului britanic. 

”Această situație nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării, fie că vorbim despre comportamentul oamenilor, fie că vorbim despre virusul în sine. Cu cât vom învăța mai multe despre virus, cu atât vom ști cum pot fi înlocuite anumite tulpini. Iar asta, cum am spus, s-a întâmplat și înainte”.

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății spun că mutațiile sunt normale și susțin că masca și distanțarea socială rămân cele mai bune metode de prevenție. 

”Știm cum să ne protejăm pe noi înșine și cum să îi protejăm pe ceilalți. Sunt aceleași reguli pentru oricare variantă a acestui virus. Și trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face și a ceea ce știm”. 

Restricțiile dure impuse de Guvernul britanic și de celelalte țări europene au dus la o scădere cu 5 procente a acțiunilor companiilor de turism pe bursele europene.

Israelul își închide complet granițele pentru străini începând de mâine, de teama noii tulpini. Totodată, autoritățile din Israel au raportat decesul unei persoane după ce s-a infectat a doua oară cu noul coronavirus. Bărbatul a fost diagnosticat cu o variantă diferită a virusului, față de cea cu care se contaminase inițial. 

×
Subiecte în articol: mutatie coronavirus
Parteneri
Ce conţine, de fapt, ultima ofertă a Guvernului refuzată de profesori
x close