Antena 3 Coronavirus OMS, bilanţ oficial al deceselor provocate de COVID-19 la nivel global. "Un număr cu siguranţă mai mic faţă de bilanţul real”

OMS, bilanţ oficial al deceselor provocate de COVID-19 la nivel global. "Un număr cu siguranţă mai mic faţă de bilanţul real”

de Alexandra Dima    |    07 Iul 2021   •   21:47
OMS, bilanţ oficial al deceselor provocate de COVID-19 la nivel global. "Un număr cu siguranţă mai mic faţă de bilanţul real”
Sursa foto: Pixabay

Pandemia COVID-19 a ucis peste patru milioane de persoane înregistrate oficial într-un an şi jumătate, a anunţat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus

„Tocmai am trecut de pragul critic al celor patru milioane de decese provocate de Covid-19, un număr mare, dar cu siguranţă, mai mic faţă de bilanţul real”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul OMS a subliniat că „lumea se află într-un moment periculos al acestei pandemii, care creşte în intensitate sub impulsul unor noi variante mai contagioase, dar şi ridicarea restricţiilor de sănătate”.

Primul caz de COVID-19 a fost descoperit în China, în decembrie 2019, înainte ca acest nou coronavirus să se răspândească în întreaga lume pentru a se transforma în cea mai gravă pandemie a secolului.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară atât la numărul de cazuri, cât şi la numărul de decese (605.905), urmate de Brazilia (526.892 decese), India (404.211), Mexic (233.958) şi Peru (193.588). Acesta este ţara care a înregistrat cel mai mare număr de decese în raport cu populaţia sa, urmată de Ungaria.

Aceste cifre, care se bazează pe raportările zilnice ale autorităţilor naţionale de sănătate, sunt în general subevaluate la nivel global.

OMS estimează că numărul deceselor ar putea fi de două până la trei ori mai mare.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close