Antena 3 CNN Coronavirus Pacientă internată pentru coronavirus, mărturii șocante: "Nici nu credeam că mai scap"

Pacientă internată pentru coronavirus, mărturii șocante: "Nici nu credeam că mai scap"

Pacienții bolnavi de coronavirus, care sunt internați în secțiile de terapie intensivă, le transmit celor sănătoși să respecte recomandările autorităților, adică să poarte mască și să țină cont de distanțarea socială, fiindcă lupta cu acest virus este extrem de grea.

Pacientă internată pentru coronavirus, mărturii șocante: "Nici nu credeam că mai scap"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    15 Iul 2020   •   23:05

O pacientă internată la Institutul Marius Nasta din Capitală a mărturisit că i-a fost atât de rău încât nu putea să se mai țină nici pe picioare. "Nici nu mă gândeam că mai scap. Acum sunt mai bine", a povestit femeia.

Pacienta îi asigură pe toți că virusul există și că niciodată nu a mai trăit o astfel de experiență. De asemenea, le recomandă tuturor să se protejeze atunci când ies din casă.

Întrebată de unde crede că a luat virusul, femeia a spus că "nu știu, m-am trezit așa, cu amețeală, dureri de cap, vomă, deranjată la stomac... Am zis că tot îmi revin. Până n-am plecat de acasă nu mi-am revenit".

Peste 40 de pacienți cu coronavirus sunt tratați în momentul de față la Insitutul Marius Nasta, iar toate cele șase paturi de la terapie intensivă sunt ocupate.

"Această boală există și e nemiloasă. Peste 50% dintre cei externați din terapie, au fost externați prin deces", a afirmat medicul Cristian Popa, potrivit Digi24.

Cadrele medicale mărturisesc că fac față cu greu situației fiindcă pacienții sunt din ce în ce mai mulți.

Cazuri de COVID-19 în România

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 641 de infectări în ultimele 24 de ore.

Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 34.226, iar cel al deceselor la 1.952.

Totodată, până în prezent, 727 de bolnavi de COVID cu test pozitiv au fost externați la cerere, mai arată informarea de miercuri a GCS.

Aproape 2.900 de români care au COVID-19 s-au externat, cei mai mulți fiind asimptomatici, care au ieșit din spitale după 10 zile de la depistare, potrivit raportului de miercuri al Grupului de Comunicare Strategică.

Alte 2.106 persoane sunt pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până miercuri, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

La ATI, în acest moment, sunt internați 248 de pacienți.

×
Subiecte în articol: coronavirus România
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close