Antena 3 CNN Coronavirus Ce pensie de urmaş primeşte fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, ucisă de COVID

Ce pensie de urmaş primeşte fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, ucisă de COVID

Dr. Mioara Neagu, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) Fetești, a murit la numai 48 de ani, la Spitalul Colentina din București, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Ce pensie de urmaş primeşte fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, ucisă de COVID
de Andreea Cigolea    |    03 Dec 2020   •   10:00

Femeia s-a stins pe 16 octombrie 2020, la doar 48 de ani. Mioara Neagu era medicul coordonator al Compartimentului de Primiri Urgenţe de la spitalul municipal Anghel Saligny din Feteşti. Ea a murit pe un pat de spital, după ce fusese infectată cu noul coronavirus în luna septembrie şi, deşi a luptat pentru viaţă, organismul său nu a făcut faţă.  

Medicul din Feteşti se infectase cu virusul Sars CoV-2 în luna septembrie și ajunsese pe mâinilor doctorilor de la Colentina. Din păcate, colegii ei nu au mai putut face nimic ca să o salveze.

Fiica sa, studentă la facultatea de medicină şi Farmacie luptă de atunci pentru a obţine pensia de urmaş. Casa de Pensii i-a stabilit un venit de 1.622 de lei, considerând că Mioara Neagu a murit de o boală obişnuită.

”Dupa cum bine stiti, mama mea a decedat in urma infectarii cu virusul Sars Cov-2.

In urma acestui eveniment tragic, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot sa concep este faptul ca in decizia primita astazi, cauza decesului este "o boala obisnuita" in opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinta, si in acelasi timp si o jignire adusa la adresa mea si a celor ce au iubit-o. Iubita mea mama a luptat pana in ultimul moment cu virusul ucigas. Refuz sa accept o asemenea greseala.

Ceea ce mai vreau sa subliniez este faptul ca ar fi trebuit sa beneficiez de un drept, care in momentul de fata nu imi este recunoscut. Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19, Art. 2, alin(1),lit. d) si Art. 4, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmas COVID in semn de recunostinta pentru munca depusa de iubita mea mama in spitale. Pensie egala cu 75% din salariul ei de baza, pensie pe care trebuia sa o primesc pentru terminarea studiilor mele. Am incercat sa discut si sa fac acest lucru posibil, insa nepasarea in Romania este caracteristica. Nu mai spun de cuantumul stabilit de Casa de Pensii avand in vedere prima pensie de urmas, cea fireasca, pe care trebuie sa o primesc.

Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile in spitale si s-a dedicat intru totul in ceea ce a facut. A vindecat si a salvat multe vieti. In urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1622 de lei(unicul ei copil).

Stiu ca publicarea acestui mesaj nu imi va rezolva problemele si nu imi va raspunde intrebarilor pe care mi le pun zilnic, insa am vrut sa va arat inca odata in ce tara traim. O tara in care nu se respecta legea! Bani pentru pensiile private au existat intodeauna, insa pentru o studenta ramasa fara mama, ce doreste sa isi continue studiile, se pare ca nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Caci nu vad. Rusine!!” este mesajul fetei.

 

Fiica doctoriței de 48 de ani răpusă de COVID-19, mesaj cutremurător: ''Mămica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi!"

"Mamica mea mereu zâmbitoare, te rog să mă veghezi în fiecare moment al vieții mele și să ai grijă de mine de acolo de sus, ața cum ai avut grijă și când erai lânga mină. Promit că o să te fac mândră de mine, voi asculta toate sfaturile tale și voi fi puternică așa cum și tu ai fost și ai luptat tot timpul ca eu să fiu fericită!

Te iubesc foarte mult și o să îmi lipsești toata viața! Dumnezeu să te ierte, mămica mea frumoasă!", a scris Andreea, potrivit Dobrogea TV.

Și colegii medicului au transmis mesaje de condoleanțe:

"Un înger ne-a părăsit pentru totdeauna! A luptat pentru pacienți cum a știut mai bine salvând multe vieți... Dumnezeu își alege oamenii buni și blanzi... Condoleanțe familiei îndurerate!"

"Azi nu zâmbim! Nu ne cere nimeni să fim în prima linie, ci să-i protejăm pe cei din prima linie. Azi, inconștienta noastră (a celor care nu numai că nu respectam regulile, dar chiar răspândim virusul) a mai ucis un om, un om care lupta pentru noi. EU,TU,EL,EA,NOI L-AM UCIS! Drum lin către stele, MINUNE DE OM-MIOARA NEAGU!"

Plângere pentru ministrul Sănăţii, spital şi medicii care au tratat-o

De asemenea, o plângere va fi depusă şi pe numele medicilor care au tratat-o pe doctoriţă când a fost infectată cu coronavirus.

Familia victimei susţine că s-a încercat menţinerea cazului în interiorul spitalului şi aceasta a fost ţinută nouă zile în acea unitate, până când starea ei a devenit gravă şi au hotărât să o transfere la un spital COVID, dar a fost prea târziu. Femeia murit la 48 de ani.

Totodată, familia medicului mort acuză şi malpraxis, şi faptul că ea s-a îmbolnăvit la locul de muncă, lucru ce ar însemna despăgubiri.

Rudele mai sunt deranjate de faptul că în certificatul de deces au fost trecute la comorbidităţi obezitate, lucru ce nu s-a confirmat complet în totalitate, mai susţine familia.

Dr. Mioara Neagu, șefa UPU Fetești, a murit la numai 48 de ani, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19

Doctoriţa Mioara Neagu, medic de medicină de urgenţă şi coordonator Primiri Urgenţe la Spitalul Municipal "Anghel Saligny" din Feteşti, a murit de COVID, la Spitalul Colentina din Bucureşti.

În luna iulie, dr. Mioara Neagu împlinise 48 de ani.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Fetesti
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close