Antena 3 CNN Coronavirus CDC: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul

CDC: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul

Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a declarat că persoanele imunizate cu ambele doze ale vaccinului anti-coronavirus nu transmit coronavirusul aproape niciodată.

CDC: Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze nu transmit coronavirusul
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Mar 2021   •   12:19

„Datele noastre de la CDC, din acest moment, sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Walensky a făcut referire la un studiu efectuat pe aproare 4.000 de angajați din prima linie, unii vaccinați și alții nu, care s-au testat de COVID-19 săptămânal, din decembrie până în martie. 

Între persoanele complet vaccinate au fost detectate doar trei infecții COVID-19. Pe de altă parte, participanții nevaccinați din cadrul studiului au înregistrat 161 de cazuri COVID-19.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Cu alte cuvinte, inocularea cu cele două doze ale vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer/BioNTech și Moderna au eliminat complet infecțiile detectabile - indiferent dacă au fost simptomatice sau nu, după doar două săptămâni.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile COVID-19 Pfizer și Moderna sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19 în lumea reală, chiar și de tip asimptomatic.

Asta înseamnă că persoanele vaccinate, după rapel, îi vor putea proteja foarte bine pe cei din jur. Însă mai este nevoie de foarte multe date până acest lucru va putea fi demonstrat cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii recrutează în prezent mii de studenți din întreaga țară pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate.

"Sperăm că, în următoarele cinci luni, vom fi capabili să răspundem la întrebarea foarte importantă cu privire la faptul dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, transmit infecția altora", a spus dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert al națiunilor în boli infecțioase, în timpul unei conferințe la Casa Albă, potrivit Insider

×
Subiecte în articol: persoane vaccinate contagioase
Parteneri
Horoscop 23 septembrie 2023. Gemenii se luptă cu probleme din trecut
x close