Antena 3 Coronavirus Veste încurajatoare! Ce se întâmplă cu persoanele reinfectate cu coronavirus

Veste încurajatoare! Ce se întâmplă cu persoanele reinfectate cu coronavirus

de L.D.    |    20 Mai 2020   •   08:15
Veste încurajatoare! Ce se întâmplă cu persoanele reinfectate cu coronavirus
Sursa foto: pixabay

Persoanele care s-au reinfectat cu coronavirus nu mai sunt contagioase. Este rezultatul unui studiu, făcut în Coreea de Sud, de oamenii de știință de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Studiul a fost făcut pe probele prelevate de la 285 de pacienți vindecați și ulterior reinfectați cu noul coronavirus. Iar oamenii de știință au observat că aceștia nu mai pot transmite virusul, după ca SARS-CoV-2 nu a mai putut fi cultivat în laborator, ceea ce indică faptul că pacienții răspândeau, de fapt, particule de virus neinfecționase sau moarte. 

O altă explicație ar fi că testele PCR pentru coronavirus îi arată pozitivi pentru că nu au capacitatea de a face diferența între particulele de virus moarte, față de cele viabile. De aceea este posibil să dea impresia falsă că persoanele reinfectate cu SARS-CoV-2 ar putea fi din nou contagioase. 

Rezultatele studiului sunt importante. Medicii din Coreea au revizuit protocoalele astfel încât persoanele care s-au vindecat de COVID 19 nu mai trebuie să facă acum noi teste pentru a se reîntoarce la muncă, ori la școală.

×
Subiecte în articol: coronavirus coreea de sud

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close