Antena 3 Coronavirus Icoană "salvatoare" din timpul epidemiei de ciumă, plimbată cu maşina prin Craiova, pentru a combate noul coronavirus

Icoană "salvatoare" din timpul epidemiei de ciumă, plimbată cu maşina prin Craiova, pentru a combate noul coronavirus

de M.Z.    |    25 Mar 2020   •   13:59
Icoană "salvatoare" din timpul epidemiei de ciumă, plimbată cu maşina prin Craiova, pentru a combate noul coronavirus
Sursa foto: Pixabay

Preoţii din Craiova au ieşit pe stradă, miercuri, cu o icoană despre care se spune că este făcătoare de minuni şi au plimbat-o prin faţa spitalelor, într-o procesiune specială, ei rugându-se să scăpăm de coronavirus. 

Fiind ziua de „Buna Vestire”, Mitropolitul Olteniei, ÎnaltPreasfinţiul Irineu, împreună cu alţi doi preoţi, au plecat într-o procesiune prin oraş pentru a se ruga ca oamenii să scape de epidemia de coronavirus.

Icoana Maicii Domnului din Biserica Madona Dudu din Craiova, considerată făcătoare de minuni, a fost scoasă, după mai bine de 200 de ani ani şi purtată pe străzi, împreună cu racla în care se află moaştele Sfântului Nifon. 

O astfel de procesiune a mai avut loc în timpul epidemiei de ciumă, la începutul anilor 1800.

Spre deosebire de procesiunile obişnuite, de această dată, icoana şi racla cu moaştele sfinte nu au fost purtate pe braţe de preoţi, ci au fost aşezate într-o maşină.

Aproape două ore, preoţii au străbătut străzile Craiovei, au trecut prin faţa spitalelor şi au rostit rugăciuni speciale pentru ca oamenii să fie feriţi de noul virus ucigaş.

„Nu merge nimeni pe jos pentru că acestea sunt regulile şi le respectăm întocmai. Ni s-a făcut această concesie, pentru care mulţumim autorităţilor, era necesară aducerea icoanei în mijlocul cetăţii, însă cu condiţiile pe care le avem. (...) Toţi credincioşii să se roage împreună cu noi (...) De asemenea, preoţii vor rosti rugăciunea rânduită de Sfântul Sinod pentru încetarea acestei boli molipsitoare”, a declarat preotul Ioniţă Apostolache, reprezentant al Mitropoliei Olteniei.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: icoana Craiova coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close