Antena 3 CNN Coronavirus Presa chineză: Noul coronavirus îşi are originile în Italia

Presa chineză: Noul coronavirus îşi are originile în Italia

Presa chineză este de părere că originea pandemiei coronavirusului este chiar Italia, după ce un profesor din Milano a declarat că medicii italieni au văzut cazuri de pneumonie „foarte ciudate” încă din noiembrie.

Presa chineză: Noul coronavirus îşi are originile în Italia
Sursa foto: pixabay.com
de L.D.    |    26 Mar 2020   •   08:14

Folosindu-se de aceste declaraţii, Beijing respinge acum datele potrivit cărora oraşul Wuhan este locul în care a izbucnit focarul ce a dus apariţia pandemiei de COVID-19.

Publicaţii precum The Global Times şi CCTV au publicat declaraţiile profesorul italian Giuseppe Remuzzi. Acesta spunea că boala ar fi putut circula în Italia cu câteva luni înainte ca informaţiile privind focarul din Wuhan să devină cunoscut.

Remuzzi, director al Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a declarat într-un interviu, săptămâna trecută, că medicii locali „îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie”.

„Acest lucru înseamnă că virusul circula cel puţin în Lombardia înainte de a fi conştienţi de apariţia acestui focar în China”, a spus Remuzzi.

Confruntat cu declaraţiile sale, profesorul italian a declarat că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, dar nu există nici o dovadă că pacienţii de care vorbea aveau COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Într-un alt interviu Remuzzi a spus că declaraţiile sale aveau scopul de a arăta că virusul s-a răspândit înainte de a fi descoperit şi nu pentru a arăta de unde provine, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: coronavirus origine China

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close