Antena 3 Coronavirus Cele 3 simptome ale coronavirusului care îți spun că trebuie să te autoizolezi

Cele 3 simptome ale coronavirusului care îți spun că trebuie să te autoizolezi

de L.D.    |    17 Mar 2020   •   10:47
Cele 3 simptome ale coronavirusului care îți spun că trebuie să te autoizolezi
Sursa foto: pixabay.com

Auto-izolarea este una din strategiile care chiar funcționează în contextul prevenirii noului COVID-19. Izolarea ar trebui să dureze cel puțin 14 zile, timp suficient pentru monitorizarea persoanelor care au intrat în contact cu cazurile infectate.

COVID-19 este un virus nou, tocmai de aceea experții lucrează din greu pentru a înțelege modul în care acționează. Cu toate acestea, se știe că primele simptome sunt: 

- tuse seacă

- febră 

- respirație scurtă

Unii pacienți pot avea dureri articulare sau musculare, congestie nazală, durere de gât sau diaree. De obicei însă, acestea sunt ușoare și evoluează treptat. 

Tocmai de aceea, dacă vă confruntați cu aceste simptome, sfatul specialiștilor este să vă izolați la domiciliu! 

”În cazul în care manifestați simptome specifice infecției cu coronavirus (tuse, febră, dificultăți în respirație) este important să nu vă deplasați la medic sau la spital/urgență.

Primul pas este să vă sunați medicul de familie și să solicitați indicații. În cazul în care acesta nu poate fi contactat, apelați Direcția de Sănătate Publică din județul dumneavoastră. În caz de urgență apelați 112.

Dacă aveți simptome specifice, efectuarea unui test pentru coronavirus nu este obligatorie și nici urgentă. Decizia de a efectua acest test aparține medicilor de specialitate în funcție de specificul fiecărui caz în parte.

Evitați contactul cu alte persoane pentru a nu le expune la riscul de infectare. Transmiterea infecției de la persoane asimptomatice este posibilă”, sunt recomandările Ministerului Sănătății pentru persoanele care prezintă simptome. 

Cu toate acestea, nu trebuie să vă alarmați. Puteți avea o simplă viroză sau o gripă. Însă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, autoizolarea este recomandată.

Aproximativ 1 din 6 persoane infectate cu coronavirus dezvoltă o formă gravă a bolii și are nevoie de respirație mecanică. Cele mai predispuse la forme grave sunt persoanele în vârstă sau cele cu boli preexistente, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul.

×
Subiecte în articol: autoizolare simptome coronavirus

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close