Antena 3 Coronavirus Simptomele neștiute ale infecției cu noul coronavirus. Ce se întâmplă în corpul acestor bolnavi

Simptomele neștiute ale infecției cu noul coronavirus. Ce se întâmplă în corpul acestor bolnavi

12 Iul 2020   •   18:10
Simptomele neștiute ale infecției cu noul coronavirus. Ce se întâmplă în corpul acestor bolnavi
Sursa foto: Hepta

Simona Carniciu, expert în diabet, boli metabolice și nutriție, a vorbit duminică la Antena 3 despre simptomele neștiute ale infecției cu noul coronavirus.

În timpul pandemiei de COVID-19 pacienții cu diabet au neglijat tratamentul dar și dieta, iar aceste lucruri au dus la probleme mari, a spus Simona Carniciu, duminică, la Antena 3. ”Din păcate, sunt foarte puține cazurile care se prezintă la spital și stând o perioadă destul de lungă pe glicemii mari s-au prezentat cu complicații destul de importante”, a mai declarat ea.

”S-a apelat la telemedicină, lucru extraordinar pe această perioadă și am putut să eliberăm rețetele pacienților de la distanță. Acest lucru a favorizat majoritatea pacienților însă în multe zone sunt mulți pacienți care n-au avut datele de contact de la medicii lor și acest lucru a îngreunat foarte mult să poate să intre în posesia rețetei.

Diabetul, mediu de creștere pentru orice virus și bacterie!

Simptomele neștiute ale infecției cu noul coronavirus

În ceea ce privește infecția cu COVID-19 știți deja că nu este o evoluție favorabilă atunci când pacientul este diabetic.

E foarte important să se rețină acest lucru, un pacient dacă e diabetic cu un echilibru glicemic foarte bun nu o să aibă la fel de mari probleme față de un pacient care are glicemie foarte mare și obezitate, care mai are și alte comorbidități.

Cum acționează diabetul 

”Diabetul crește glicemia. Deci avem multă glucoză în sânge și acest lucru face două lucruri în contextul infecției cu COVID-19.

În primul rând mediul cu glucoză este un mediu de creștere pentru orice virus și bacterie, de aceea o persoană diabetică nu doar în infecția cu COVID-19 are o evoluție un pic mai tumultuoasă ci în toate infecțiile”, a mai spus Simona Carniciu, expert în diabet, boli metabolice și nutriție.

Coronavirus în România: 456 de cazuri noi și 13 decese

456 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, iar 13 persoane au murit. Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

1.884 de români diagnosticați cu infecție cu COVID-19 au murit

De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

×
Subiecte în articol: coronavirus infectie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close