Antena 3 CNN Coronavirus Simptome Omicron la persoanele vaccinate anti COVID. Semnele care arată că eşti infectat

Simptome Omicron la persoanele vaccinate anti COVID. Semnele care arată că eşti infectat

Profesorul Tim Spector a prezentat nouă simptome date de varianta Omicron a coronavirusului, pe care persoanele vaccinate care se infectează le-ar putea simți.

Simptome Omicron la persoanele vaccinate anti COVID. Semnele care arată că eşti infectat
Sursa foto: Zuma Press / Jill Connelly
de Andreea Cigolea    |    20 Ian 2022   •   10:29

Aceste simptome pot fi diferite de simptomele celor nevaccinaţi anti COVID.

Cercetătorul a adăugat că Omicronul ”provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obişnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, şi mai puţine simptome sistemice generale, cum ar fi greaţă, dureri musculare, diaree şi erupţii cutanate”.

Aceasta înseamnă că cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi conform respondenţilor care şi-au adăugat datele în aplicaţia ZOE COVID sunt:

- rinoree (curgerea nasului),

- durere în gât,

- strănut,

- durere de cap,

- tuse, greaţă,

- dureri musculare,

- diaree,

- erupţii cutanate.

Simptomele persoanelor vaccinate anti-COVID

Studiul aplicaţiei ZOE COVID este un indicator util care reuneşte simptomele experimentate de persoanele care au fost testate pozitiv pentru virus.

”Cele 480 de milioane de rapoarte transmise prin intermediul aplicaţiei studiului au arătat că, pe măsură ce virusul a evoluat, la fel a fost şi cu simptomele pe care le provoacă. În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale şi Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune – tuse, febră şi pierderea mirosului – precum şi cel puţin alte 20.

Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate. Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, dureri în gât şi strănut persistent – au devenit mai frecvente, împreună cu dureri de cap şi tuse, în special la persoanele care au suferit”, a declarat Tim Spector, scrie Mediafax.

×
Subiecte în articol: omicron simptome coronavirus
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close