Antena 3 CNN Coronavirus Din ce în ce mai mulți copii morți în Marea Britanie din cauza unui sindrom posibil asociat coronavirusului

Din ce în ce mai mulți copii morți în Marea Britanie din cauza unui sindrom posibil asociat coronavirusului

Câțiva copii din Marea Britanie și Italia, fără alte probleme medicale, au murit din cauza unui sindrom inflamator puternic, despre care cercetătorii cred că ar putea fi asociat noului COVID-19.

Din ce în ce mai mulți copii morți în Marea Britanie din cauza unui sindrom posibil asociat coronavirusului
Sursa foto: pixabay
28 Apr 2020   •   14:09

Experții medicali din Anglia și Italia cercetează o posibilă asociere între coronavirus și un sindrom inflamator sever în rândul copiilor care ajung în număr din ce în ce mai mare la Camera de Urgențe, cu febră ridicată și inflamație a arterelor.

În afară de cazurile din Anglia, medicii din nordul Italiei, zonă afectată puternic de pandemia de coronavirus, au raportat în ultima perioadă un număr extraordinar de mare de copii sub nouă ani care prezintă cazuri grave ale unui sindrom foarte asemănător cu boala Kawasaki, frecventă în Asia. 

Matt Hancock, secretar în Ministerul Sănătății, a declarat că ”există copii care mor, însă nu au avut alte boli asociate”. 

”Este o nouă boală despre care credem că este asociată virusului COVID-19. Nu suntem siguri, pentru că avem și cazuri ale căror teste au ieșit negative, însă facem cercetări pentru că suntem extrem de îngrijorați. 

Din ce în ce mai mulți copii morți în Marea Britanie din cauza unui sindrom posibil asociat coronavirusului

Boala Kawasaki, ale cărei cauze nu sunt încă cunoscute, se manifestă în general la copiii sub 5 ani, și este caracterizată de febră, iritații ale pielii, noduli inflamați și, în cazuri grave, inflamații ale arterelor inimii.

Victoria Atkins, ministrul Sănătății, a declarat că părinții ar trebui să fie foarte vigilenți, scrie metro.co.uk.

”S-a demonstrat cât de repede se răspândește virusul și cât de grave sunt efectele lui”, a declarat aceasta. 

 

 

×
Subiecte în articol: asociat coronavirus inflamator sindrom
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close