Antena 3 CNN Coronavirus Situație critică. Un spital din România rămâne fără medici la secţia de ATI

Situație critică. Un spital din România rămâne fără medici la secţia de ATI

Situaţie alarmantă la Mioveni. Spitalul din oraş rămâne fără medici la secţia de ATI. Motivul ar fi că medicii care erau detașati la Mioveni spun că nu mai acceptă detașarea din cauză că sunt epuizați.

Situație critică. Un spital din România rămâne fără medici la secţia de ATI
Sursa foto: Hepta
03 Iul 2020   •   17:20

Cea mai mare secție pentru pacienți COVID în stare gravă va fi desființată în Argeș. Anestezia Terapie Intensivă rămâne fără personal după încetarea detașărilor medicilor și asistentelor. Cadrele au spus că nu sunt de acord cu prelungirea din cauza epuizării.

Pe secţia ATI sunt internaţi 9 pacienţi cu COVID. Ce se întâmplă cu aceştia

Spitalul COVID Mioveni avea 10 locuri pentru pacienții internați la ATI din cele 18 din întreg județul Argeș. 9 argeșeni erau tratați acolo și vineri dimineața au început transferurile lor. 3 au fost trimiși la Craiova, iar pentru alți 2 sunt căutate soluții. Până duminică, ceilalți 4 bolnavi ar putea fi scoși de la aparate și mutați în saloane obișnuite, spun medicii.

Doctorii de la Mioveni erau detașașați din Spitalul de Urgență Pitești. Și se vor întoarce acum la locurile lor de muncă.

Autoritățile spun că situația este critică și în curând nu vor mai putea face față.

Medicii atrag atenția că a scăzut numărul asimptomaticilor și că a crescut cel al persoanelor care își pierd gustul, mirosul sau au plămânii afectați.

Județul Argeș a avut 47 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Situația este cu atât mai gravă cu cât Direcția de Sănătate Publică nu mai are șef după ce directorul și-a dat demisia.

×
Subiecte în articol: Mioveni pacienti coronavirus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close