Antena 3 Coronavirus Noul coronavirus se poate răspândi şi prin aerul condiţionat. Cum putem evita acest lucru

Noul coronavirus se poate răspândi şi prin aerul condiţionat. Cum putem evita acest lucru

de M.Z.    |    16 Apr 2020   •   11:34
Noul coronavirus se poate răspândi şi prin aerul condiţionat. Cum putem evita acest lucru
Sursa foto: Hepta

Noul coronavirus se poate răspândi chiar şi prin intermediul aerului condiţionat, arată noile studii, motiv pentru care experţi în sănătate de la Universităţile din Oregon şi California recomandă tuturor să deschidă geamurile locuinţelor cât mai des posibil.

De asemenea, modul în care o clădire este ventilată şi modul în care căile prin care circulă aerul într-un spaţiu închis pot afecta ce microbi sunt prezenţi, au explicat autorii, potrivit mediafax.ro.

Având în vedere utilizarea potenţială a sistemelor de filtrare a aerului, autorii au descoperit că majoritatea virusurilor, inclusiv coronavirusul, sunt prea mici pentru a fi prinse de vreun sistem de filtrare.

Cei care au sisteme de filtrare a aerului ar trebui să aibă grijă să nu recirculeze aerul interior, care "ar putea creşte potenţialul de transmisie".

Menţinerea filtrelor de aer instalate şi întreţinute corespunzător ar putea contribui la reducerea răspândirii SARS-CoV-2, potrivit studiului.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close