x close

Legătura între chelie și coronavirus. Descoperire majoră care poate lămuri numărul mare de decese în rândul bărbaților

de L.D.    |    08 Iun 2020   •   08:11
Legătura între chelie și coronavirus. Descoperire majoră care poate lămuri numărul mare de decese în rândul bărbaților pexels

Cercetătorii din Madrid au descoperit că hormonii masculini responsabili pentru calviţie ajută noul tip de coronavirus să atace celulele. Descoperirea ar putea fi un factor major pentru a înţelege asocierea dintre numărul mare al deceselor cauzate de COVID-19 în rândul bărbaţilor şi calviţie.

Oamenii de știință spanioli investighează interacţiunea dintre hormonii sexuali masculini şi coronavirus în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Specialiştii au asociat numărul ridicat al deceselor cauzate de coronavirus în rândul bărbaţilor cu calviţia. Numeroasele studii au constatat faptul că bărbaţii care au chelie suferă forme mai grave de Covid-19 decât ceilalţi.

Oamenii de ştiinţă au catalogat hormonii masculini drept poarta de intrare a coronavirusului în organism, pentru că celulele responsabile în combaterea virusului nu îşi fac datoria.

Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor efectuate până în acest moment s-au desfăşurat în laborator. Dovezile s-au arătat contradictorii în cazul terapiilor pe bază de hormoni dacă au acelaşi impact asupra plămânilor ca şi în cazul celulelor prostatei.

Parteneri
Parteneri
sati