Legătura bizară între brânza cu mucegai și coronavirus: ”Este vitală pentru a combate virusul”

de L.D.    |    08 Iun 2020   •   11:38
Legătura bizară între brânza cu mucegai și coronavirus: ”Este vitală pentru a combate virusul”

Cercetătorii olandezi au descoperit că pacienţii care au murit sau au fost internați pe Secția de Terapie Intensivă cu COVID-19 erau deficitari cu o vitamină găsită în spanac, ouă şi brânzeturi tari şi albastre, crescând speranţa că schimbarea dietei ar putea fi o parte a răspunsului la combaterea acestei pandemii.

Studiile au fost efectuate pe pacienţii internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen. Rezultatele lor au explicat beneficiile vitaminei K după ce a fost descoperită o legătură între această deficienţă şi cele mai grave efecte ale coronavirusului.

Potrivit oamenilor de știință, COVID-19 provoacă coagularea sângelui şi duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Astfel, vitamina k, care este ingerată prin alimente şi absorbită în tractul gastro-intestinal, este esenţială pentru producerea de proteine ​​care reglează coagularea şi poate proteja împotriva bolilor pulmonare.

Cercetătorii olandezi caută acum finanţare pentru un studiu clinic, dar doctorul Rob Janssen, un om de ştiinţă care lucrează la proiect, a spus că, în lumina rezultatelor iniţiale, va încuraja un aport sănătos de vitamina K.

Aceasta se găseşte în brânza cu mucegai albastru, în spanac, ouă dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

Sursa: Mediafax

Parteneri
sati
x close