Antena 3 Coronavirus Testele pentru vaccinul împotriva coronavirusului au fost oprite, după ce un bărbat a dezvoltat o ”boală inexplicabilă”

Testele pentru vaccinul împotriva coronavirusului au fost oprite, după ce un bărbat a dezvoltat o ”boală inexplicabilă”

de Laura Dinu    |    09 Sep 2020   •   09:00
Testele pentru vaccinul împotriva coronavirusului au fost oprite, după ce un bărbat a dezvoltat o ”boală inexplicabilă”
Sursa foto: Hepta

În ciuda faptului că există presiuni și speranțe mari cu privire la un vaccin împotriva coronavirusului, studiile clinice finale pentru un astfel de vaccin, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacţie adversă în Marea Britanie.

Oamenii de știință care au dezvoltat vaccinul sperau că acesta ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă, după testarea cu succes a fazelor 1 şi 2.

În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Însă testările din toată țara au fost oprite după ce unul dintre participanți s-a îmbolnăvit. AstraZeneca a descris procesul ca pe o ”rutină” în cazul ”unei boli inexplicabile”. Mai multe date despre persoana afectată nu au fost date publicității. 

Speră să reia studiul în doar câteva zile

Între timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează datele de siguranţă înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua, scrie BBC News.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.

Cercetătorii speră să poată relua testările în doar câteva zile. Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat.

 

×
Subiecte în articol: vaccin

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close