Antena 3 Coronavirus Tot mai multe infarcturi în contextul coronavirusului. Medicii trag un semnal de alarmă

Tot mai multe infarcturi în contextul coronavirusului. Medicii trag un semnal de alarmă

de L.D.    |    30 Apr 2020   •   10:06
Tot mai multe infarcturi în contextul coronavirusului. Medicii trag un semnal de alarmă
Sursa foto: Hepta

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că tot mai multe infarcturi sunt asociate, în ultima vreme, cu virusul COVID-19.

”Noi avem semnale din toată țara, și din spitale mari, și din spitale mai mici, despre faptul că unii pacienți ar putea fi neglijați pentru patologiile lor comune. Situația asta pandemică nu face să dispară celelalte patologii. Ăsta este semnalul pe care îl trimitem noi, medicii. Noi avem datorie prin jurământul lui Hypocrate și prin natura profesională să îngrijim de toți bolnavii, indiferent de ce patologie au”, a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România. 

”Faptul că există astăzi mai mult coronavirus sau ar putea să existe, nu înseamnă că ceilalți a căror patologii îi pun pericol, trebuie să fie neglijați”, a adăugat medicul. 

Acesta a declarat, de asemenea, că în ultima vreme sunt din ce în ce mai mulți pacienți care nu merg la spital de frica virusului ucigaș, motiv pentru care patologiile lor se cronicizează.

”Chiar eu am experiență cu pacienții mei, care mă sună și îmi spun că nu vor să vină la spital”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close