Antena 3 CNN Coronavirus Un nou focar de coronavirus alertează România! Județul unde au apărut probleme mari

Un nou focar de coronavirus alertează România! Județul unde au apărut probleme mari

Zece angajați ai unui azil de bătrâni din județul Buzău au fost diagnosticați cu coronavirus. Numărul focarelor active de infecție cu COVID-19 a ajuns la nouă, a transmis Prefectura Buzău.

Un nou focar de coronavirus alertează România! Județul unde au apărut probleme mari
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    14 Aug 2020   •   16:50

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a anunțat că cele mai mari focare sunt la Căminul pentru persoane vârstnice "Sfinţii Constantin şi Elena" Costeşti, unde au fost testate pozitiv 20 persoane, la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde sunt 12 persoane confirmate, şi la Azilul de bătrâni "Încredere, speranţă, înţelegere" din Tisău, unde sunt zece persoane confirmate din rândul personalului angajat.

Mai mult, la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău şi la Biroul Vamal de Interior Buzău au fost confirmate câte trei cazuri, la o fundaţie din comuna Cernăteşti- 4 cazuri şi câte 5 cazuri la trei societăţi comerciale din municipiul Buzău.

Ce spun autoritățile

"În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Azilul de bătrâni 'Încredere, speranţă, înţelegere' din Tisău, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unităţii, asigurarea funcţionalităţii spaţiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaţilor prin medicul de familie", a transmis Prefectura Buzău, conform Mediafax.

×
Subiecte în articol: Buzau coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close