Antena 3 Coronavirus Vaccinul anti-COVID, obligatoriu. Anunțul făcut de o mare companie

Vaccinul anti-COVID, obligatoriu. Anunțul făcut de o mare companie

de Andreea Cigolea    |    24 Noi 2020   •   11:00
Vaccinul anti-COVID, obligatoriu. Anunțul făcut de o mare companie

Executivul unei companii aeriene australiene a făcut în mod explicit anunţul cu privire obligativitatea vaccinării anti COVID-19. 

Pasagerii vor trebui în viitor să demonstreze că au fost vaccinați împotriva COVID-19 pentru a putea urca în zborurile operate de Qantas, a anunțat șeful companiei aeriene australiene. Șeful transportatorului aerian, Alan Joyce, precizează că vaccinarea va fi ”o necesitate” atunci când va fi disponibil pe piață.

Australia și-a închis frontierele la începutul pandemiei și le-a cerut celor care se întorc în țară să intre în carantină.

Recent, țara s-a bazat pe blocaje, testări pe scară largă și depistarea rapidă contactelor pentru a împinge infecțiile zilnice la un nivel apropiat de zero.

Alan Joyce a spus că Qantas se uită la modalități de a-și schimba termenii și condițiile pentru pasagerii internaționali, deoarece industria, care a fost puternic afectată de restricțiile de călătorie, analizează modalitățile de a merge mai departe.

”Vom solicita oamenilor să se vaccineze înainte de a putea urca în aeronavă  pentru pasagerii internaționali care ies și pentru oamenii care părăsesc țara credem că este o necesitate”, a declarat Alan Joyce.

El a adăugat că dovada vaccinării ar fi, cel mai probabil, stocată într-un ”pașaport digital” electronic, care este deja în dezvoltare de către companiile aeriene și guvernele din întreaga lume.

Qantas va cere certificate de vaccinare

Vaccinarea ar putea deveni condiție obligatorie pentru a putea zbura Comentariile reprezentantului Qantas sunt în concordanță cu noua politică națională de vaccinare a guvernului lansată la începutul acestei luni, care sugerează că vizitatorii din străinătate ar trebui să arate un certificat de vaccinare înainte de a urca în zborul lor către Australia.

“Pot exista circumstanțe în care guvernul australian și alte guverne pot introduce cerințe de intrare sau reintrare la frontieră care sunt condiționate de dovada vaccinării. Am discutat cu colegii mei de la alte companii aeriene din întreaga lume și cred că va fi o regulă impusă peste tot”, a mai adăugat Alan Joyce, șeful Qantas.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close