Antena 3 CNN Coronavirus Valul 4 a umplut morga de la Marius Nasta. Dr. Beatrice Mahler: "Încercăm să închiriem containere frigorifice"

Valul 4 a umplut morga de la Marius Nasta. Dr. Beatrice Mahler: "Încercăm să închiriem containere frigorifice"

Valul 4 a umplut din nou spitalele din România. De data aceasta nu avem probleme numai cu secțiile ATI, ci și cu morgile care nu mai fac față deceselor.

Valul 4 a umplut morga de la Marius Nasta. Dr. Beatrice Mahler: "Încercăm să închiriem containere frigorifice"
Sursa foto: Scott Eisen/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    24 Sep 2021   •   10:44

"În acest moment avem mari probleme cu eliberarea paturilor de la ATI, cu găsirea locurilor pentru cei care vin în stare gravă.

Asta şi pentru că nu avem suficienţi angajaţi", a declarat dr. Beatrice Mahler pentru Reuters.

De partea cealaltă, managerul Institutului "Marius Nasta", a spus că morga institutului este plină, o soluție de criză fiind închirierea unor containere frigorifice.

Anita Timofte, asistentă şefă la ATI în Marius Nasta, a declarat pentru Reuters că este speriată din cauza lipsei de personal, care, probabil nu va fi suficient pentru toți cei care se vor îmbolnăvi.

"Sunt speriată pentru că nu ştiu cât de mult putem fi de ajutor, dacă suntem aşa puţini. Probabil că nu va fi suficient loc pentru câţi oameni se vor îmbolnăvi", a spus Anita Timofte.

Cel mai mare număr de cazuri din decembrie până în prezent

Bilanţ COVID-19 din 23 septembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că au fost înregistrate 7.095 noi cazuri de coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.078. Dintre acestea, 1.067 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 244 sunt minori, 228 fiind internați în secții și 16 la ATI.

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler Marius Nasta
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close