Antena 3 CNN Coronavirus Vești îngrijorătoare pentru tineri. Pot rămâne cu aceste boli grave dacă se infectează cu coronavirus

Vești îngrijorătoare pentru tineri. Pot rămâne cu aceste boli grave dacă se infectează cu coronavirus

Cercetătorii britanici vin cu o nouă descoperire șocantă: coronavirusulul poate provoca o serie de probleme neurologice în cazul persoanelor care fac o formă severă a bolii.

Vești îngrijorătoare pentru tineri. Pot rămâne cu aceste boli grave dacă se infectează cu coronavirus
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   07:26

Afecțiunile neurologice au fost observate la persoane sub 60 de ani care dezvoltă forme grave ale bolii. Printre acestea, se numără inclusiv un sindrom cognitiv asemănător demenţei, psihoza, inflamaţiile şi tulburările de dispoziţie precum depresia sau anxietatea.

„Accidentele vasculare cerebrale sunt deja recunoscute ca o complicaţie provocată de COVID-19. Dar ceea ce a descoperit studiul nostru, şi este surprinzător, a fost că a doua cea mai frecventă complicaţie neurologică este această modificare a stării mentale”, a explicat Benedict Michael, cercetător la Universitatea din Liverpool şi co-autorul studiului.

Oamenii de știință spun că rezultatele oferă o perspectivă importantă a potenţialelor complicaţii, dar ar trebui tratate cu precauţie, deoarece nu se poate trage, încă o concluzie privind prevalenţa unor astfel de complicaţii.

Studiul a fost făcut pe 125 de pacienți din Marea Britanie. Cea mai frecventă complicație în cazul acestora este atacul vascular cerebral, în cazul a 77 dintre aceștia. Dintre aceştia, 57 au avut un AVC cauzat de un cheag de sânge în creier, cunoscut sub numele de accident vascular cerebral ischemic, 9 pacienţi au avut un AVC cauzat de o hemoragie cerebrală, iar un pacient a avut un atac cerebral cauzat de inflamaţie în vasele de sânge ale creierului.

Alți 39 de pacienți au prezentat semne de confuzie sau modificări ale comportamentului care reflectă o stare mentală alterată. Şapte dintre aceştia au avut o inflamaţie a creierului, denumită medical encefalită.

Restul de 23 de pacienţi cu o stare mentală alterată au fost diagnosticaţi cu afecţiuni psihiatrice, inclusiv psihoză, sindrom asemănător demenței şi tulburări de dispoziţie.

Sursă: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus dementa psihoza

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close