Antena 3 CNN Actualitate DN 1, blocat după ce o cisternă cu GPL s-a răsturnat. Mai multe case au fost evacuate din cauza pericolului de explozie

DN 1, blocat după ce o cisternă cu GPL s-a răsturnat. Mai multe case au fost evacuate din cauza pericolului de explozie

DN 1, blocat după ce o cisternă cu GPL s-a răsturnat. Mai multe case au fost evacuate din cauza pericolului de explozie
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Ian 2012   •   23:35
UPDATE 00:00. Cisterna cu GPL, răsturnată pe DN1, a fost repusă pe roţi, a anunţat un reprezentant al ISU Prahova. Potrivit acestuia, o altă cisternă se află pe drum către locul accidentului pentru a prelua încărcătura de 6 tone de combustibil. Operaţiunea va dura aproximativ 30-40 de minute.



Drumul Naţional 1 este blocat, marţi seară, între Bucureşti şi Ploieşti, după ce o cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat în localitatea prahoveană Puchenii Moşneni, informează Mediafax.

Cisterna a rupt un stâlp de electricitate şi a intrat în zidul unei farmacii, iar şoferul a fost rănit. El a fos transportat la Spitalul Judeţean din Ploieşti cu o ambulanţă. Martorii spun că nu a fost grav rănit, însă era în stare de şoc.

Traficul pe DN 1 este complet blocat, măsura fiind luată pentru siguranţa cetăţenilor, în condiţiile în care cisterna transportă o încărcătură inflamabilă.

Locuitorii din zona în care s-a răsturnat cisterna, în localitatea prahoveană Puchenii Moşneni, sunt evacuaţi din case de către poliţişti şi jandarmi întrucât autorităţile se pregătesc să repună pe roţi autovehiculul, existând pericol de explozie.
   
Cisterna este încărcată cu şase tone de GPL şi s-a răsturnat într-o zonă cu case, cea mai apropiată locuinţă fiind la mai puţin de zece metri distanţă. Cisterna s-a răsturnat la 45 de grade, proptindu-se în zidul unei farmacii.
   
La această oră, jandarmii şi poliţiştii merg din casă în casă şi îi evacuează pe oameni, ducându-i la câteva sute de metri distanţă de locul accidentului întrucât există pericol de explozie.
   
Potrivit şefului ISU Prahova, Nicolae Popescu, zona este evacuată pe o distanţă de 300 de metri, urmând ca gazul să fie transvazat într-un alt autovehicul, după care se va încerca repunerea cisternei pe roţi.
   
Reprezentanţii ISU spun că există "scurgeri uşoare de combustibil" din cisternă.
   
Traficul se desfăşoară pe străzile adiacente DN 1.

 



×
Subiecte în articol: cisterna explozie evacuate
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close